De azi oficial sînt singur

images7 E zi de marţi, a noua zi după moartea poetului Grigore Vieru (să-i fie ţărîna uşoară), pentru astăzi Întreprinderea de stat Poşta Moldovei a preconizat prezentarea noului timbru poştal dedicat manifestaţiilor prilejuite aniversării a 650 de ani de la prima menţiune a statului moldovenesc (medieval), de azi în fix 8 luni fac 21 de ani, iar în rest nimic. Nu e nici început de săptămînă, dar totuşi pînă la week-end mai este mult… Şi totuşi, întotdeauna rămîne loc pentru mai mult…
Astăzi prietena mea mi-a declarat boicot. A zis că nu mai vrea, şi nici nu poate să fim împreună… Scriu asta nu pentru a fi compătimt, ci pentru că tocmai asta a vrut ea. Aşa şi a zis – poţi să scrii despre asta pe blogul tău… Ei bine, şi cam ce-aş putea scrie pe marginea problemei? N-o pot ponegri, fiindcă totuşi mai ţin la ea, sau cel puţin o respect… Nu pot zice că-i o proastă, fiindcă nu e… Şi în fine, omului poţi să-i iei ceva fără voia lui, iar să-i dai (dragoste) nu prea… Pot doar să mă mir de timpurile în care trăim, zilele în care am ajuns să ne despărţim prin Internet, într-un dialog pe Yahoo Messinger, nici măcar să putem discuta ca lumea, între patru ochi.
Zilele trecute scriam în „Cioran moare…” despre era flash-urilor şi al USB-urilor înşurubate, era în care putem face totul la distanţă de un singur click, doar una uitasem să spun – că sunt conservator (cel puţin la capitolul relaţii). Iar această eră e una a dependenţei, e era standartelor dictate.
Zilnic ne încătuşăm tot mai strîns în păienjenişul www, încît nu mai ştim cum să ne scoatem capurile din el. Ne „masturbăm” pe odnoklassniki, uitînd ce e sexul de calitate. Depindem în permanenţă de MegaBit/secundă şi trafic nelimitat, uitînd cu desăvîrşire de calităţile general-umane primite de la strămoşi. Cu feţe de demoni – pictăm smile-uri angelice. 🙂
Suntem maşinării nervoase, bipezi ţintuiţi la scaun cu rotile, miopi la adevărul pur şi închinaţi la idoli…

Etichete: , , ,

8 răspunsuri to “De azi oficial sînt singur”

 1. mary Says:

  Bravo!!! insa ma asteptam ka vei scri mai mult dupa titlu!! dar ideile sunt bune!! timpurile de acu sunt inca bune, mai tirziu nu prea se stie cum va mai fi si cum se vor iubi cei indragostiti si cei obsedati de „www”!!

  Apreciază

 2. Cristi Says:

  Bai max, tu crezi ca daca suntem pe blog nu putem spune adevarul pe fata? Stim tare bine ce poama esti! Tovarasu Max cred ca stii „un sfirsit presupune un nou inceput”. Si daca am ajuns sa fim ceva de genul psihiatru sau psihanalizator, citi sunt cu probleme de astea! Mai este si alta parte a monedei, co-sufletistii dvs. nu traiesc intr-un camin, si inca de care camin, un ȚPH de elita….. asta vroiam sa iti spun.
  Buna ziua!

  Apreciază

 3. Cristi Says:

  cred ca stii, cacofonie reusita:)

  Apreciază

 4. adrian Says:

  Noata 10…pe azi pe maine si pi tot simestrul…asta in ziua cand erai gruzit dragul meu….???

  Apreciază

 5. lena Says:

  sa stii ca sincer te compatimesc…

  Apreciază

 6. lena Says:

  ah da, iti doresc pe viata „Oficial sa fii singur”!

  Apreciază

 7. alex Says:

  hmmm……”daje ne znaiu sho skozati”……adevarat…m-am ciocnit si eu cu inima de messanger…..si ma intreb …oare nu e ca mai inainte….cindva oamenii se iubeau prin scrisori…ce veneau o data la 2 luni…..acum…plingem daca nu ne vine sms dupa 5 minute….
  in fine…poza cu google rupe

  Apreciază

 8. valeria Says:

  frumos

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: