Troleibuzul retro sau „Retroleul”

Primul troleuAstăzi se împlinesc 60 de ani de la ziua în care a fost lansat primul troleibuz în Chşinău. Cu aceastã ocazie „troleibuzul numărul 1” a fost restaurat şi pus pe roate, făcînd o testare cu traseul tur-retur Primăria municipiului Chişinău – Gara Feroviară. La testarea primului troleibuz au participat mai mulţi oficiali ai primăriei municipiului Chişinău.

taxatoareDeşi nu era planificat, Gheorghe Morgoci, a invitat şi o taxatoare care a cerut oficialilor să achite taxa de 2 lei pentru călătorie. Aceştia au plătit conştiincios demonstrînd că au renunţat la înlesnirile ce ţin de călătoria cu transportul public a aleşilor locali.

ChirtoacaPrimarul capitalei, Dorin Chirtoacã, a menţionat că cetăţenii au de ales „ori să plătească 2 lei şi ca să putem procura troleibuze noi, ori să revenim la troleibuzele de acest tip şi să revedem tarifele”. „Dacă nu dorim să ne întoarcem la troleibuze de 60 de ani vechime, trebuie să acceptăm reformele”, a mai adăugat el.

/(re)tro/leuDoritorii de a călători cu „retroleul” sînt invitaţi pe data de 16 octombrie, în staţia de troleibuze „Str. Toma Ciorbă” la orele 12.00, cînd troleibuzul renovat va efectua mai multe curse, în care vor călători veteranii parcului de troleibuze, dar şi toţi doritorii.

seamănă cu Hitler???„Avem două persoane care au participat acum 60 de ani la lansarea acestui troleibuz, cu ruta str. Toma Ciorbă – Gara Feroviară”, a menţionat Gheorghe Morgoci, şeful Regiei de Transport Electric Chişinău.

cabina şoferuluiŞase asemenea unităţi de transport au circulat în Chişinău între anii 1949-70. Acesta are capacitatea de 33 locuri pe scaune şi circa 60 în total, de menţionat că motorul, deşi gălăgios, este original, cu vechime de 60 ani.

Aleşii locaaiTroleibuzul „numărul 1” este singurul exemplar păstrat de RTEC, anume în scopuri istorice. Costul aproximativ al renovării acestuia este de 100 mii de lei.primar între generaţii

Şoferul

locuri pe scaune...Chirtoacă şi Morgoci

Etichete: ,

Un răspuns to “Troleibuzul retro sau „Retroleul””

  1. feliciad Says:

    da.. frumos trolebus, pacat ca am scapat 16 octombrie 😦

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: