Poliţişti fără centură şi şoferi indiferenţi

Martorii accidentului produs în dimineaţa zileii de ieri, 12 octombire, pe strada Grenoble a capitalei, vor fi traşi la răspundere pentru că nu au intervenit să ofere răniţilor primul ajutor, a declarat comisarul-şef al poliţiei municipale, Vladimir Botnari. În coliziune au intrat un microbuz şi un autoturism în care se aflau doi poliţişti.

Momentul impactului, dar şi ceea ce a urmat, a fost surprins de camerele de supraveghere ale hotelului în faţa căruia a avut loc accidentul. În secvenţele video, plasate pe site-ul unui post de televiziune, se vede cum în urma impactului poliţiştii au fost proiectaţi prin parbrizul maşinii cu care se deplasau, căzînd pe asfalt. Nimeni dintre martori nu a intervenit, astfel că aceştia au zăcut jos ceva vreme, încercînd să se ridice. Ulterior, poliţiştii răniţi au fost transportaţi la spital.

Botnari a menţionat că poliţia l-a identificat pe şoferul microbuzului care s-a oprit în faţa unui poliţist de pe asfalt, după care a trecut pe lîngă el, fără a-i oferi nici un ajutor. Acesta, dar şi alţi martori ai accidentului, vor fi cercetaţi şi sancţionaţi pentru neajutorarea persoanelor în asemenea situaţii.

Totodată, comisarul general al poliţiei municipale a declarat că nu cunoaşte cu ce viteză se deplasau poliţiştii în momentul impactului, acest lucru urmînd să fie stabilit de expertiză, menţionînd doar că colaboratorii de poliţie se grăbeau la Academia de Poliţie, unde aveau ore practice. Botnari a recunosut că nici şoferul şi nici pasagerul său nu erau cuplaţi cu centura de siguranţă.

După însănătorşire, aceştia urmează a fi traşi la răspundere administrativă, pentru necuplarea centurii şi pentru excesul de viteză, dacă aceasta se va demonstra.

Referindu-se la accidentul de ieri, fiind prezent la deschiderea unui nou sector de poliţie, primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, a opinat în faţa efectivului de acolo că i-a fost foarte dureros să vadă acele „imagini şocante, cu doi colegi ai dumneavoastră, care au suferit un accident rutier cumplit şi au rămas să zacă în stradă preţ de cîteva minute, fără ca cineva măcar să le acorde atenţie, în condiţiile în care ar fi trebuit să le acorde primul ajutor”.

„Este o situaţie absurdă şi de neînşeles pentru mine, cum este posibil ca un om să nu reacţioneze la durerea şi tragedia altui om”, a declarat Dorin Chirtoacă.

Intenţionam să plasez şi imaginile video, straniu, dar nu le-am găsit pe youtube. Cine nu le-a văzut sau vrea să le revadă clickează aici: http://www.protv.md/stiri/social/ingrozitor-un-politist-ranit-intr-un-accident-la-un-pas-sa-fie.html

Etichete: , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: