Primarul Chirtoacă – acuzat de protecţionism

Primarul general al capitalei Dorin Chirtoacă este acuzat de consilierul municipal Oleg Onişcenco, precum că ar tutela activitatea unei agenţii publicitare, în care activează fratele său, Lucian. La rîndul său, primarul a respins acuzaţiile. Consilierul neafiliat Onişcenco a cerut includerea chestiunii respective pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare a Consiliului municipal Chişinău, însă aceasta a obţinut un număr insuficient de voturi.

Consilierul municipal Oleg Onişcenco, care deţine şi funcţia de preşedinte al Comisiei funciare şi arhitectură a CMC, a menţionat că i s-au adresat mai mulţi agenţi economici cu plîngeri, care au primit refuzul primăriei la cererea de amplasare a unor panouri publicitare în anumite adrese din oraş. Iar peste cîteva luni în acele locuri au fost amplasate panourile companiei publicitare „Alidora-Art”. „Am făcut o investigaţie şi am aflat că administrarea acestei companii este efectuată de fratele primarului Dorin Chirtoacă. Acest lucru demonstrează că Chirtoacă a folosit funcţia sa pentru soluţionarea intereselor fratelui său”, a menţionat Onişcenco.

Potrivit consilierului, Lucian Chirtoacă este văzut zilnic la Direcţia arhitectură a Primăriei, avînd cu sine diferite autorizaţii care sînt semnate fără mare greutate de viceprimarul Nistor Grozavu, reprezentant al Partidului Liberal în CMC.

Edilul capitalei a opinat că activitatea companiei „Alidora-Art” se desfăşoară în aceleaşi condiţii ca şi în cazul altor agenţi economici, „iar fratele meu nu are nici o legătură cu această agenţie”. „În cazul în care cineva deţine probe că această companie activează ilegal, rog să mi le prezinte”, a adăugat el.

Onişcenco susţine că agenţia nominalizată deţine circa 30 de panouri publicitare, amplasate în toate sectoarele oraşului. Potrivit lui, în cadrul campaniei electorale aceste panouri erau folosite pentru amplasarea publicităţii Partidului Liberal, iar acum se dau în arendă pentru amplasarea publicităţii comerciale.

 Căutînd detalii despre frate-su, am dat de asta… Vrei să vezi fă click aici.

Etichete: , , , ,

5 răspunsuri to “Primarul Chirtoacă – acuzat de protecţionism”

 1. yap Says:

  investigatii à la oniscenco… a mai facut el astfel de investigatii si a descoperit ca chirtoaca-i homo, daca-mi amintesc bine a adus si dovezi…
  oniscenco n-are decat sa sesizeze procuratura, ziarele sa faca si ele investigatii, da in anchetele lui oniscenco, tre sa fii un pic dus sa crezi

  Apreciază

 2. liliastrix Says:

  Se pare că tot Onişenco îl acuzase pe Chirtoacă anterior şi de altceva. Atunci Chirtoacă l-a iertat prea uşor, după o simplă discuţie- cel puţin aşa susţin ambii( în această privinţă s-au înţeles).Dacă-i aşa atunci e greşeala lui Chirtoacă că a procedat după canoanele biblice, dacă iertarea a venit în urma unor favoruri, atunci nu-l înţeleg pe Onişenco- chiar îi place să dea cu oiştea-n gard? Cine ştie, poate-şi face reclamă omul- să nu-l uite lumea…

  Apreciază

 3. victor mosneag Says:

  Sursa Omega… !?

  Apreciază

 4. pulbermax Says:

  geaba zici victore… e strirea mea, doar i-am scos elementele agentiei pe care o reprezint… ti se pare tendentioasa????????

  Apreciază

 5. victor mosneag Says:

  a clar…Nu, nu e deloc tendentioasa…

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: