Pensionari-protestatari vs. Vlad Filat

În urma insistenţelor pensionarilor-protestatari din faţa Guvernului, în dimineaţa zilei de astăzi, Premierul Vlad Filat a ieşit să dialogheze cu ei. Dînsul a cerut să fie delegate trei persoane cu care să discute în interior, lucru care a şi fost făcut.

În momentul ieşirii din sediul Guvernului, Maia Laguta, declarată drept organizatoarea protestelor, a anunţat că premierul a promis ca într-un termen scurt să se aşeze cu pensionarii la o masă rotundă, pentru a rezolva problema tarifelor de la „Apă-Canal”. „Cît ţine de decizia Consiliului municipal, Vlad Filat a vorbit nu ca premier, ci ca lider al Partidului Liberal Democrat. Dacă îi vom demonstra că tarifele au fost majorate nefondat, atunci va vorbi cu consilierii liberal-democraţi pentru a reexamina această decizie”, susţine Laguta.

În momentul în care Vlad Filat a ieşit pe uşa Guvernului, pensionarii au început să aplaude, însă aceştia au fost opriţi de organizatori. După ce a făcut o baie de mulţime, premierul Filat a declarat că la ora actuală Guvernul se află în proces de elaborare a bugetului pentru anul 2010. „Perioada este una foarte complicată, vom acţiona şi vom lua măsuri în conformitate cu situaţia pe care o avem. Asta e”, a spus el.

La întoarcere, preşedintele Asociaţiei obşteşti „Salvgardare”, Maia Laguta, a anunţat că premierul Filat i-a promis să o primească în audienţă în ziua de luni, 26 octombrie. „Pînă azi, nimeni nu mi-a prezentat nici calculele, nici actele de revizie a întreprinderii „Apă-Canal”. Dar eu m-am ocupat de această problemă şi am aceste date. Dacă ei nu le au, ne întîlnim cu premierul luni, eu aduc toate documentele de care dispun, ne aşezăm şi discutăm”, a spus Laguta.

Deşi au anunţat că, pînă la întrevederea de luni cu premierul, pun capăt tuturor acţiunilor, de la Guvern pensionarii s-au deplasat spre primărie, pentru a continua protestele.

Etichete: , , , , ,

2 răspunsuri to “Pensionari-protestatari vs. Vlad Filat”

  1. Valentina Gajim Says:

    am impresia ca e un joc de interese la mijloc de asta si nu mai intelegi ce vor si ce striga!

    Apreciază

  2. eduardbutnaru Says:

    mda… auzi pensionarii… adica zece babe imbrobodite cu prea mult timp liber… FT All…

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: