Şi la CMC comuniştii cer dreptatea…

Declaraţie...Fracţiunea municipală a Partidului Comuniştilor a cerut, în şedinţa de astăzi a CMC, să fie examinată activitatea primarului general al capitalei, Dorin Chirtoacă, privind implicarea acestuia în două campanii electorale. În acest sens, consilierii comunişti au înaintat o declaraţie Comisiei Electorale Centrale şi Consiliului Municipal Chişinău.

Potrivit declaraţiei, începînd cu luna februarie anul curent, Chirtoacă nu şi-ar fi îndeplinit atribuţiile de funcţie conform legislaţiei în vigoare. „În această perioadă, Chirtoacă a fost implicat în campania electorală pentru alegerile parlamentare în Republica Moldova. El a continuat să-şi exercite atribuţiile funcţionale în cadrul Primăriei Chişinău, participînd la şedinţele Consiliului municipal, contribuind astfel la luarea unor decizii de importanţă majoră”, a declarat consilierul comunist Ştefan Crudu.

La rîndul său, edilul capitalei a ţinut să amintească că în perioada participării în campaniile electorale pentru scrutinele din 5 aprilie şi respectiv 29 iulie, a fost degrevat din funcţie, conform legislaţiei în vigoare. „Cred că este normal că am participat la şedinţele CMC şi dacă nu au fost eliminaţi din funcţie spicherul, premierul şi preşedintele ţării, care ocupă funcţii mai importante, nu cred că e o problemă”, a opinat Chirtoacă.

Declaraţia a fost semnată de 11 din cei 16 consilieri comunişti şi consilierul neafiliat Oleg Onişcenco. Contactat telefonic, Onişcenco a spus că a semnat deoarece susţine pretenţiile înaintate primarului Chirtoacă, pentru că acesta „nu face nimic nici în Primărie, şi nici în Parlament”, a afirmat Onişcenco.

declaraţia comunistă...

Etichete: , , ,

3 răspunsuri to “Şi la CMC comuniştii cer dreptatea…”

 1. eduardbutnaru Says:

  Nici amuzant măcar nu mai este… Și ce poate face această hîrtie??? nimic… primarul nu poate fi demis de consiliul municipal nici daca ar fi toți de acord…
  Primarul poate fi revocat doar de cei care l-au ales. Adic de mine inclusiv… da* eu nu vreu)))

  Iar hîrtii, iar cerneală… cheltuială în dodii… la noi e criză… 🙄

  Apreciază

 2. pulbermax Says:

  Asta e prima faza. A doua zi dupa declaratie, consilierii comunisti au scris si o scrisoare, care au si prezentat-o in cadrul unei conferinte de presa. Nu prea s-a scris despre asta, deoarece nu prea era despre ce scrie. In ravasul lor, adresat ministrului de Stat, Victor Bodiu, era inaintata cererea de-al demite pe Chirtoaca din functia de primar, pe motiv ca implicindu-se in campaniile electorale nu-si indeplinise functiile. Odata intrebat (de mine) daca si-ar da totusi Chirtoaca demisia, au poate de inaintat o alta candidatura, Pavlov (Valerii – presedintele fractiunii comuniste in CMC) mi-a raspuns ca nu au alta candidatura, deoarece isi dau seama ca Chirtoaca nu-si va da demisia.

  Cind am mentionat acest absurd in stire, sefu’ nu mi-a acceptat-o, si am ramas si fara recompensa pentru munca facuta… 😦

  Apreciază

  • eduardbutnaru Says:

   Off… Guvernul nu poate demite primarul… nu au putut comunistii schimba niste presedinți de raion timp de opt ani… Aici e primarul Chișinăului și guvernul nu e tocmai împotrivă…
   Fac și ei zgomot… că îi cam uită lumea…

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: