Aflat în greva foamei, Conţiu a solicitat urgenţa

Jurnalistul de la cotidianul „Moldova Suverană”, Mihai Conţiu, care se află în a douăsprezecea zi de grevă a foamei, a fost vizitat astăzi chiar la serviciu de medicii de la Spitalul de urgenţă. Potrivit medicilor, pentru moment, starea sănătăţii jurnalistului este normală, doar că trebuie să se alimenteze şi să nu mai fumeze. Toate aceste zile, Mihai Conţiu doar a fumat şi a băut apă plată.

De la faţa locului, medicul de la ambulanţă a comunicat că „tensiunea pacientului este normală, electrocardiograma este în limitele mormei, ca şi glucoza în sînge. Problemele pe care pacientul le are sînt cele de la pancreas, care de obicei apar în urma nealimentaţiei”.

Mihai Conţiu a relatat că nu i-a dăunat greva foamei, deoarece arată rezultate bune. „Am chemat ambulanţa pentru că am avut nişte atacuri cumplite de pancreas. Acestea au apărut acum şase zile, doar că nu le-am comunicat nimănui, ca să nu-i îngrijorez pe ceilalţi. Astăzi, însă, am avut încă unul, cumplit de tot, care m-a şi determinat să apelez la medic”, a adăugat el.

Contactat telefonic, preşedintele Comitetului pentru Libertatea Presei, Alexandru Canţer, a refuzat să comenteze situaţia. La rîndul său, Corina Cepoi, director al Centrului pentru Jurnalism Independent, a comunicat că este regletabilă decizia lui Conţiu de a intra în greva foamei, pentru că există o sumedenie de alte metode, cum ar fi protestul, scrisori sau pichetarea unor instituţii.

Jurnalistul de la „Moldova Suverană” a intrat în greva foamei acum 12 zile, în semn de protest împotriva pasivităţii Procuraturii Generale. El a spus că, la data de 10 februarie, a făcut o plîngere Procuraturii Generale, prin care cerea ca aceasta să ia act de învinuirile aduse la adresa lui din partea săptămînalului „Literatura şi Arta”, care mai apoi au fost preluate de publicaţiile „Jurnal de Chişinău” şi „Timpul”. Potrivit lui Conţiu, mesajele apărute în presă conţineau învinuiri la adresa lui, precum că ar fi killerul intelectualităţii din RM, asasinul moral al lui Grigore Vieru şi altele de acest gen.

 „La începutul acestui an, am făcut o plîngere la Procuratură, cu probe, şi sînt sigur că s-a aşteptat să se termine campania electorală, după care, în luna iulie, procurorul mi-a spus că nu există probe concludente”, a spus Conţiu.

Etichete: , ,

4 răspunsuri to “Aflat în greva foamei, Conţiu a solicitat urgenţa”

 1. Nicu Cîrlig Says:

  Conţiu face cură de slăbire, uite taică eveniment, hă, hă, hă.

  Apreciază

 2. pulbermax Says:

  Netrebnicule, omul sufera din cauza dinozurilor presei, dar tu? Iti bati joc 😀 Ei bine eu am facut stirea ca mi-a solicitat sefu’, dar mi-a venit o alta idee. Omul asta e un nesimtit, atita timp cit Ambulantele muncesc zi si noapte numai sa nu se mai raspindeasca porcina, da’ el cu prostiile lui… Ia si maninca omule, ce n-ai de unde???

  Apreciază

 3. alexandrabivol Says:

  Conțiu și țigara, se asortează la ce să mai mănânce?!

  Apreciază

 4. eduardbutnaru Says:

  Tu nu i-ai dat nimic de mincare??? Hai sa hranim omul… niste stricnină acolo… sau ceva mai bun… Doză dublă desigur… Să fiu și eu sigur…

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: