De azi sîntem mai mulţi.., cu 19 :)

19 persoane, locuitori ai municipiului Chişinău, au depus, astăzi, jurămîntul de cetăţean al Republicii Moldova. Dintre acestea, 17 au redobîndit cetăţenia moldovenească, iar alte două persoane, născute în Siria şi Sudan, au obţinut-o pentru prima dată.

Contactată telefonic, Dina Sorochin, specialist principal în Direcţia social-umanitară şi relaţii interetnice a capitalei, a relatat că cele 17 persoane care au redobîndit astăzi cetăţenia Moldovei, sînt revenite din Rusia, Ucraina şi Belarus. „Unii din ei au fost căsătoriţi în străinătate, obţinînd cetăţenia partenerului de viaţă, alţii au plecat din Moldova cu părinţi fiind minori, sau au fost născuţi în altă ţară, şi au revenit acum”.

În cadrul solemnităţii edilul capitalei, Dorin Chirtoacă, a mulţumit noilor cetăţeni ai ţării şi ai capitalei pentru modul responsabil în care privesc soarta lor în legătură cu viitorul ţării. Totodată, el a menţionat că „avînd în vedere că se dezgheaţă relaţiile cu Estul şi cu Vestul, Moldova are perspective destul de frumoase în perioada următoare”.

În conformitate cu legislaţia în vigoare, pentru a obţine sau a redobîndi cetăţenia R. Moldova, solicitanţii trebuie să susţină un examen de cunoaştere a limbii de stat, a istoriei ţării şi a legislaţiei în vigoare. O comisie specială de pe lîngă Guvernul RM examinează dosarul, după care se emite decretul Preşedintelui R. Moldova. Ulterior, solicitanţii depun jurămîntul în faţa primarului general al municipiului sau a preşedintelui de raion.

Pînă acum, 257 de persoane care locuiesc în mun. Chişinău au obţinut cetăţenia R. Moldova, dintre care 49 în anul curent.

Etichete: , , , , ,

6 răspunsuri to “De azi sîntem mai mulţi.., cu 19 :)”

 1. eduardbutnaru Says:

  Natalitatea scade… măcar așa… ne înmulțim… mai sunt cereri de la vreo 20.000.000 de chinezi, dar ai noștri s-au gîndit ca ar acutiza problema etnică și mă rog… or mai vrea autonomie… ca și cei 150 de mii de găgăuzi(pe hîrtie) și apoi ce ne facem?

  Apreciază

 2. pulbermax Says:

  Autonomie ca autonomie, da reprezentativitate parlamentara precis. si stiind regimul politic din China, cine crezi ca i-ar fi aliatul parlamentar? 😀 😛 😉

  Apreciază

  • eduardbutnaru Says:

   Nuuu… că la cum muncesc chinezii și la cît se dă la ei pentru furt… mă tem că și-or face partidul lor… da la atîta lume cîtă a veni… aliați nu le trebuie…
   😛

   Apreciază

 3. dorinadblog Says:

  ce glumetsi suntetsi baietsilor… 😛 eu nu ash fi impotriva catorva sute de chinezi, dar 20.000.000….. e prea mult……
  mie imi plac chinezii, shi culoarea roshie e preferata mea…. da’ comunishtii nu/mi plac,… 😛 😦

  Apreciază

 4. Max Says:

  special pt Dorina am sa facem comanda de 5 suflete made in China, de mai multi nu avem nevoie.

  Dorina, stii vorba ceea „iubesti saniusul, iubeste si sania s-o duci” (in rusa suna mai fine), asa ca daca iubesti rosul, iubeste si regimul. in China e acelasi regim cum l-am avut noi, poate pe alocuri si mai drastic ca stabilitatea noastra… Asa ca „proshu liubiti i jalovati” – si aici n-o sa fac o traducere… 😉

  Apreciază

 5. dorinadblog Says:

  te rog sa ma anuntsi cand sunt gata sufletselele….. da’ te rog sho okii sa fie corespunzatori… 😛

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: