Naiştii Gheorghe Zamfir şi Vasile Iovu, deplîng artiştii basarabeni

Naistul român Gheorghe Zamfir, aflat la Chişinău pentru repetiţia concertului care va avea loc pe 16 decembrie curent, a depus flori, astăzi, la mormintele artiştilor Doina şi Ion Aldea-Teodorovici, Nicolae Sulac, Grigore Vieru şi alţii, înhumaţi în Cimitirul central din str. Armenească a capitalei. Împreună cu Gheorghe Zamfir, la cimitir au depus flori naistul moldovean Vasile Iovu şi omul de afaceri Iurie Borş, fondatorul orchestrei municipale „Creator Iurie Borş”, cu care va evolua la concert.

„Fiind la repetiţii şi avînd o scurtă pauză, am venit ca să depunem flori la marele nostru poet Grigore Vieru, la soţia mea, Maria Iovu, pe care, fiind prieteni, maestrul Gheorghe Zamfir o cunoştea foarte bine, am fost şi la Doina şi Ion Aldea-Teodorovici, şi nu în ultimul rînd la marele Nicolae Sulac”, ne-a comunicat Vasile Iovu.

Întrebat ce reprezintă pentru el persoanele, la mormintele cărora a depus flori, Gheorghe Zamfir a afirmat că viaţa pămîntească e scurtă, e trecătoare, dar ei rămîn în inimile noastre ca nişte lumini. Pentru mine toţi au fost ca model de artă, morală, tărie de care au dat dovadă pe tot parcursul vieţii lor, a adăugat Zamfir.

Concertul din data de 16 decembrie curent, de la Palatul Naţional, este organizat sub egida Primăriei Chişinău, în contextul sărbătorilor de Crăciun. Pe scenă vor evolua naiştii Gheorghe Zamfir şi Vasile Iovu, sub acompaniamentul orchestrei municipale „Creator Iurie Borş”.

Potrivit lui Iurie Borş, aceasta este prima colaborare între naistul Gheorghe Zamfir şi orchestra nominalizată, însă se planifică un proiect cu durată de pînă la trei ani.

Etichete: , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: