ZşZ aniversează 15 ani de la lansare

Formaţia moldovenească de muzică rock, „Zdob şi Zdub”, sărbătoreşte astăzi 15 ani de la lansare. Cu această ocazie, trupa susţine în seara zilei un concert la Casa internaţională de muzică din Moscova, cu participarea lui MC Vasile şi a interpretului rus de origine rromă Leonsi Erdenko.

Trupa care urma să devină una din cele mai renumite din Republica Moldova, a început primele exersări în anii 1989-1990, şi a evoluat pe scenele din Străşeni – oraşul de baştină al interpreţilor şi Chişinău, cu denumirile „Santa Maria” şi „Noise”. Pentru prima dată denumirea „Zdob şi Zdub” a fost folosită la 25 noiembrie 1994, în cadrul evoluării formaţiei pe scena festivalului rus „Learn to Swim I”, din Moscova.

Pe 19 mai 2005, trupa „Zdob şi Zdub” a reprezentat R. Moldova în concursul Eurovision, fiind plasată pe locul 6. Deşi aceasta a fost prima evoluţie a Moldovei în cadrul concursului Eurovision, pînă în prezent, nici un interpret sau trupă nu a reuşit să se plaseze pe un loc mai bun.

De la fondarea sa formaţia „Zdob şi Zdub” a lansat albumele „Hardcore Moldovenesc” (1997), „Tabăra Noastră” (1999), „Agroromantica” (2001), „450 de OI” (2003) şi „Ethnomecanica” (2006).

Pentru succese în creaţie, măiestrie interpretativă şi activitate concertistică prodigioasă, în 2002 membrii formaţiei au fost decoraţi cu medalia „Meritul Civic”.

Solicitate de agenţie, surse din anturajul formaţiei au anunţat că în contextul sărbătoririi a 15 ani de activitate trupa planifică un concert muzical şi la Chişinău. Acesta este preconizat pentru mijlocul lunii decembrie curent.

Etichete: ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: