Protest pensionăresc fără Laguta

În jur de 50 de pensionari, care protestează în faţa Primăriei Chişinău împotriva tarifelor la căldură şi transportul public, astăzi au continuat protestele fără liderul lor, preşedintele Asociaţiei Obşteşti „Salvgardare”, Maia Laguta. Solicitaţi de jurnalişti să spună unde este Laguta şi din ce motive lipseşte, pensionarii au avut explicaţii diferite.

Unul din protestatari a mărturisit că Maia Laguta este acasă, deoarece soţul ei a răcit şi se simte rău, iar ea îl îngrijeşte. După un timp, un alt protestatar a relatat că preşedintele „Salvgardare” se află la un proces de judecată. „Nu ne-a trădat, este cu noi, dar astăzi apără persoanele neajutorate”, a spus pensionara. 

Solicitată de agenţie, Maia Laguta ne-a comunicat că nu soţul, ci ea a răcit, se simte cam rău, dar motivul lipsei ei sînt două procese de judecată. „Am protestat odată fiind şi mai răcită ca acum, însă azi am avut două procese de judecată, cu privire la serviciile comunale. Nu le-am putut anula, deoarece oamenii pe care îi apăr în aceste procese aşteaptă rezultate”, a spus sursa citată.

„Mă bucur că oamenii pot protesta şi fără mine. Nu eu protestez, protestează pensionarii, eu doar îi ajut”, a adăugat preşedintele „Salvgardare”.

Protestele pensionarilor din faţa primăriei Chişinău au început la 29 septembrie, pe motivul majorării de către Consiliul Municipal a tarifelor la apă, precum şi al lipsirii pensionarilor şi altor categorii de persoane de gratuitate la transportul public. Atunci organizatorul protestelor s-a declarat Asociaţia Obştească „Salvgardare”.

Etichete: , , , , ,

Un răspuns to “Protest pensionăresc fără Laguta”

  1. eduardbutnaru Says:

    Deam… unde și unde cîte un sovietic… 😀 Și vojdiu s-o dus…

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: