CMC şi vînătorea de iepuri…

Din data de 1 ianuarie a anului viitor, amenda pentru o călătorie fără bilet cu transportul public urban va constitui minimum 50 de lei pentru adulţi şi 10 lei pentru copii. Această decizie a fost luată, astăzi, în cadrul şedinţei extraordinare a Consiliului municipal Chişinău /CMC/. Pînă la finele acestui an, călătorii fără bilet vor achita amenda veche, care constituie 6 lei.

Potrivit şefului Direcţiei generale transport public şi căi de comunicaţie, Veaceslav Ţernă, amenda dată poate oscila în funcţie de perioada de timp în care va fi achitată. „Pe loc, se achită 50 de lei, iar în cazul în care cetăţeanul găsit fără bilet va achita amneda în decurs de 72 ore, aceasta va constitui 75 de lei. La expirarea acestui termen, pe numele cetăţeanului va fi întocmit un proces verbal, care va fi expediat în instanţa de judecată”, a declarat Ţernă. Conform Codului contravenţiilor administrative, dacă rău-platnicul este găsit vinovat, acesta riscă o amendă de pînă la de 200 lei.

Iniţial, proiectul de lege nu prevedea diferenţa între amenzile pentru adulţi şi cele pentru copii. Propunerea de a micşora contravenţia pentru cei mici aparţine fracţiunii municipale a Partidului Comuniştilor, deoarece, în opinia lor, „copilul este copil, poate uita şi să nu dispună de 50 de lei în buzunar”. La rîndul său, consilierul municipal Oleg Cernei a propus anularea în genere a amenzilor pentru copii, aceasta însă a fost respinsă de către majoritatea municipală.

Deocamdată nu este clar care va fi sancţiunea în cazul în care copiii fără bilet nu vor achita amenzile pe loc, pînă la coborîrea din unitatea de transport.

Etichete: ,

Un răspuns to “CMC şi vînătorea de iepuri…”

  1. victor mosneag Says:

    mI SE PARE ok, poate asa, asa numitii controlori nu vor mai pune acei 6 lei in buzunar….Sau din contra, vor pune mai multi, pentru ca oamenii vor da mai bine 20 de lei lor, decat 0 statului…e la fel cand te opreste politia rutiera

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: