2010 ar putea fi declarat „anul Grigore Vieru”

Anul 2010 ar putea fi declarat „anul Grigore Vieru”, o declaraţie în acest sens a fost făcută în cadrul şedinţei operative a direcţiilor şi serviciior municipale de astăzi, de către primarul capitalei, Dorin Chirtoacă. De asemenea, edilul a înaintat propunerea ca pe parcursul acestui an, fiecare copil din Chişinău să primească cîte o carte a poetului Grigore Vieru.

„Nu este deocamdată semnat un decret oficial, dar sînt convins că decretul care să declare anul curent „anul Grigore Vieru”, va fi semnat. Am avut şi o discuţie în acest sens cu preşedintele interimar, Mihai Ghimpu”, a declarat Chirtoacă.

Totodată el a menţionat că ar fi bine ca în acest an, fiecare copil din Chişinău să primească cîte o carte a poetului Grigore Vieru. „Rog specialiştii să stabilească care culegeri şi cărei vîrste îi este recomandată. Poate că cei mai mici să primească „Albinuţa”, cei de vîrstă medie cîte o carte de poezii pentru copii, iar cei mai mari alte cărţi, inclusiv „Taina care mă apără”, a opinat edilul, în cadrul şedinţei.

Mai tîrziu, după depunerea de flori la mormîntul lui Grigore Vieru, Chirtoacă a înaintat propunerea dată fiului poetului, deputatului în Parlament, Călin Vieru, de a organiza această acţiune la nivelul întregii ţări, inclusiv regiunea transnistriană. Iniţiativa a fost salutată de familia răposatului.

Pe parcursul timpului de pînă la 14 februarie în instituţiile de învăţămînt vor fi organizate mai multe manifestaţii de ordin cultural, în memoria poetului. Pe 10 şi 11 februarie vor avea loc concerte la Palatul Naţional, organizate de Ministerului Culturii, iar pe 13-14 concerte ale Primăriei Chişinău. La data de 14 februarie curent pe lîngă, bustul din Aleea Clasicilor din parcul central, va fi instalat încă un bust al lui Grigore Vieru, oferit de către Liga culturală a românilor de pretutindeni. Cel mai probabil acest bust va fi instalat la intersecţia străzilor „Alba Iulia” şi Ion Creangă”, din sectorul Buiucani a capitalei.

Etichete: , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: