Sînt un furător, dar trebuie să ştii asta!!!

Azi am fost la Primărie, cu treabă… Consilierul Oleg Cernei, preşedintele comisiei locativ-comunale organiza o şedinţă cu privire la problemele lor cu persoanele intern deplasate. Sincer să fiu, mare plictis, iar ştirea pe care am scris-o în urma şedinţei date nu face s-o public aici. Dar am găsit ceva destul de interesant şi m-am gîndit că nu v-ar strica să aflaţi acest lucru cu anticipare…

Mîine va avea loc şedinţa Consiliului Municipal Chişinău, unde se vor pune la vot mai multe chestiuţe, prima din care este Cu privire la comemorarea numelui poetului Grigore Vieru şi urmează a fi raportată de către primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă. Deci iată peste ce document am dat (ştiu că e un furt, dar nu am luat foiţa, mi-am scris informaţia în caiet):

 1. Se schimbă denumirea „bd. Renaşterii” în „bd. Grigore Vieru” (de la strada Cosmenauţilor pînă la Tudor Vladimirescu).
 2. În decurs de 45 de zile Direcţia arhitectură vor înainta Consiliului Municipal Chişinău propuneri privind desfăşurarea concursului deschis pentru elaborarea compoziţiei sculpturale „Grigore Vieru”, variantei de amplasare a Centrului cultural „Grigore Vieru” şi a schiţei plăcii comemorative „Grigore Vieru, care va fi instalată pe faţada imobilului în care a locuit poetul.
 3. În conformitate cu Hotărîrea Parlamentului RM „Cu privire la lichidarea monumentelor şi altor atributici comuniste” Primăria municipiului Chişinău, de comun acord cu Ministerul Culturii RM, vor prezenta Consiliului Municipal Chişinău varianta de reamplasare a monumentului dedicat eroilor comunişti din bd. Renaşterii.
 4. Direcţia Finanţe va prezenta CMC propuneri privind sursa de acoperire a cheltuielilor ce ţin de desfăşurarea concursului.
 5. Direcţia Cultură va efectua cheltuielile ce ţin de instalarea plăcii comemorative „Grigore Vieru” în limita mijloacelor financiare aprobate în devizul de cheltuieli al Direcţiei Cultură pe anul 2010 la articolul respectiv.
 6. Direcţia Locativ-comunală şi amenajare va suporta cheltuielile ce ţin de confecţionarea şi instalarea tăbliţelor cu denumirea nouă a bulevardului.
 7. Oficiul cadastral Chişinău va trece în registru noua denumire de bulevard.
 8. Contractul executării prevederilor prezentei decizii se pune în sarcina viceprimarului Nistor Grozavu şi pretorului sectorului Rîşcani, Mihail Cîrlig.

Conform informaţiei privind fondul locativ municipal şi numărul agenţilor economici, prezentată de către  ce activează Direcţia Locativ-comunală şi amenajare la data de 15.01.2010 pe bulevardul Renaşterii sînt amplasate 20 de blocuri locative cu 994 apartamente în care locuiesc 1710 locatari, activează autorizat 59 agenţi economici şi 8 întreprinderi municipale de gestionare a fondului locativ.

La finele deciziei era menţionat: Decizia a fost luată în unanimitate de membrii comisiei.

Etichete: , , , , ,

3 răspunsuri to “Sînt un furător, dar trebuie să ştii asta!!!”

 1. ilarion Says:

  Lumea mare de necaz , dar Parascheva se peaptana .

  Apreciază

 2. irina Says:

  exista oare etica in mass media???
  pentru ce?pentru ca ai vrut sa fii primul?

  Apreciază

 3. pulbermax Says:

  Sorry, dar in blogul mru personal pot sa uit de etica. Evident ca nu am facut o stire din aceasta informatie, deoarece, dupa cum vedem, decizia a fost modificata nitel.

  Si in sistemul judiciar este o practica buna. Atunci cind informatiile sint colectate prin furt, paparattism, sau alte cai ilegale; cind imaginile sint luate pe ascuns – atunci ele nu prezinta o dovada. Chiar daca m-ar fi furat extraterestii, iar eu i-as fi filmat fara ca ei sa stie, atunci (in cazul unui litigiu intergalaxial) informatiile mele cu privire la existenta extraterestilor nu ar prezenta nici un adevar. Asta e… 🙂

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: