PCRM se destramă… Moldova creşte…

(sau despre cumătrul Ugbo…)

14 persoane, locatari ai municipiului Chişinău, au depus, astăzi, jurămîntul de cetăţean al Republicii Moldova. Din acestea 10 persoane au redobîndit cetăţenia moldovenească, fiind foşti cetăţeni ai Moldovei, iar alţii patru, provenienţi din România, Armenia, Nigeria şi Togo, au obţinut-o pentru prima dată.

În conformitate cu legislaţia în vigoare, pentru a obţine sau a redobîndi cetăţenia R. Moldova, solicitanţii trebuie să susţină un examen de cunoaştere a limbii de stat, a istoriei statului şi a legislaţiei în vigoare. Aceste dosare au fost examinate de către o comisie specială pe lîngă Guvernul Republicii Moldova, după care a fost emis decretul Preşedintelui interimar al R. Moldova, Mihai Ghimpu. Astăzi solicitanţii cetăţeniei moldoveneşti au depus jurămîntul în faţa primarului general al capitalei, Dorin Chirtoacă.

Unul din noii cetăţeni ai RM, Ugbo Johnbull, originar din Nigeria, a declarat că locuieşte în Moldova de 17 ani, iar dosarul pentru a obţine cetăţenia moldovenească l-a depus cu circa trei ani în urmă. „Sigur că este o bucurie pentru mine şi familia mea, că în sfîrşit am devenit moldovean. Vreau să particip la alegeri şi să fiu cetăţean cu drepturi depline, deoarece Moldova a devenit pentru mine o a doua baştină”, a conchis Johnbull.

La rîndul său, Dumitru Moraru, unul din cele zece persoane care şi-au redobîndit cetăţenia, a spus că deşi a locuit în anii 90 ai secolului trecut în Moldova, avînd părinţi moldoveni, a studiat la Moscova unde a dobîndit cetăţenia rusească fiind nevoit să se dezică de cetăţenia RM. „Totuşi ştiinţa în Moldova are punctele ei tari. Vreau să fac studiile doctorale aici, să mă dezvolt pe plan profesional şi să mă stabilesc la Chişinău”, a menţionat Moraru.

În cadrul solemnităţii edilul capitalei, Dorin Chirtoacă, a mulţumit noilor cetăţeni ai ţării şi ai capitalei pentru modul responsabil în care privesc soarta lor în legătură cu soarta ţării. „Cred că au trecut vremurile grele şi sper că pentru fiecare dintre dvs. să fie mai uşor în ceea ce priveşte îndeplinirea năzuinţelor, viselor, obiectivelor pe care vi le-aţi stabilit”, a spus Chirtoacă.

Pînă acum, 274 de persoane care locuiesc în municipiul Chişinău au obţinut cetăţenia R. Moldova.

Etichete: , , , , ,

Un răspuns to “PCRM se destramă… Moldova creşte…”

  1. maiavisterniceanu Says:

    Maxim, prin titlul asta tu compari Molova cu PCRM-ul, dar stai putin k e prea mare onoarea comunistilor sa-i compari cu o Moldova intreaga ;-?

    Apreciază

Lasă un comentariu