Micile gafe ale lui Filat de la Rădăuţi-Lipcani

Azi am fost la Lipcani, într-o vizită lungă de vreo 8 ore dus-întors, plus încă vreo două de stat pe loc, mişcare, discuţii, păpică etc. De fapt azi am fost în Uniunea Europeană… Da, în cel mai direct mod am fost în UE, chiar dacă nu am viză, paşaport diplomatic, paşaport românesc, acord de Mic trafic la frontieră.

Cred că deja toţi aţi văzut ştirile şi nu face să mă repet că „Astăzi, a fost inaugurat, într-un cadru solemn, podul Rădăuţi-Lipcani de peste Prut. Începînd cu 31 martie, cetăţenii moldoveni care au viză de reşedinţă în raza de pînă la 50 kilometri de la graniţă, vor putea trece liber frontiera, în baza unor carduri electronice, conform legislaţiei europene.

Acest termen este legat de faptul că partea română mai are de rezolvat unele chestiuni tehnice. Premierul Vlad Filat este primul cetăţean al Republicii Moldova care a trecut podul Rădăuţi-Lipcani, după 66 de ani de cînd a fost distrus, în 1944.” De fapt, vreau să scriu despre ceea ce nu cred să apară în presă prin ştiri sau reportaje, deoarece nu corespunde „clişeelor informaţionale”.

Chiar dacă a fost organizat bine, la cel mai înalt nivel, de ambele părţi. Nu s-a trecut şi fără incidente. Mici şi neînsemnate.

Laba lui Filat

Întîlnit cu pîine şi cu sare, aplauze şi onoruri militare, premierul Vlad Filat i-a salutat pe cei veniţi la eveniment, după care a început a da mîina cu vameşii şi grănicerii de la faţa locului. Stînd într-un rînd Filat a dat mîina mai întîi cu vameşii, îmbrăcaţi în straie albastre, după care cu grănicerii în verde. Ceea ce nu o să arate/scrie presa noastră este că între vameşi şi grăniceri se afla un cîine. Şi nu unul simplu, ci de rasă, probabil învăţat să descopere drogurile. Văzîndu-se faţă în faţă cu cîinele, Filat a stat o clipă pe gînduri, după care a întins mîina spre dulău, iar acela i-a dat şi el laba. Cine şi ce are, Filat mîina, dulăul laba.

Iubit şi ştiut, dar nu de toţi

Finisînd procerura (oficială) de „dare a mîinii” cu militarii, Filat a trecut la procedură neoficială de salutare a localnicilor. Cei adunaţi, mulţi la număr, cred că peste 500, l-au salutat şi i-au mulţumit pentru grija pe care le-o poartă. Însă, nu toţi ştiau cu cine au de a face. Unul din adunaţi a zis „Mulţumim domnule Leancă”. Eu îs Filat – i-a răspuns premierul, continuînd procedura. După care altul „Mulţumim, tare frumos domnule Primar”. Filat nu a comentat, făcînd doar o privire a nedumerire.

Verde pentru Moldova

Atunci cînd s-a sfîrşit cu toate formele de salut. Oficialii moldoveni au mers spre mijlocul podului unde au tăiat panglica de inugurare a podului, împreună cu oficialii români. De fapt incidentul s-a întîmplat încă pînă la sosirea Premierului. Întîmplător am auzit o discuţie între vameşii moldoveni, din care am înşeles că partea română pregătise pentru tăiere, o panglică-tricolor. Moldovenii au zis că nu este bine să tai tricolorul ale cărui culori sînt pe drapelele ambelor ţări. Atunci, din vorbele moldovenilor am înţeles că românii au propus o panglică roşie, care însă nu i-a fost pe plac Premierului (sau purtătorului de cuvînt). Cert e că Filat şi Blaga, ministrul român al Internelor şi Administraţiei, au tăiat panglica de un verde PLDM-ist.

Îmi cer iertare, dar trebuie să plec să iau cina şi să mai dorm, că m-am obosit. Dar mîine revin cu pozele de la Prut.

 

Etichete: ,

3 răspunsuri to “Micile gafe ale lui Filat de la Rădăuţi-Lipcani”

 1. Lenta lui Filat, cîinii “turbaţi” şi coloşii presei « Pulbermax's Blog Says:

  […] Pulbermax's Blog sunt doar un Cine?, venit de Unde? « Micile gafe ale lui Filat de la Rădăuţi-Lipcani […]

  Apreciază

 2. Gicu Says:

  dar unde’s gafele?

  Apreciază

 3. pulbermax Says:

  iacătă-le-s… (https://pulbermax.wordpress.com/2010/02/16/lenta-lui-filat-ciinii-turbati-si-colosii-presei/)

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: