Rate de dobîndă mai mici, începînd cu 2011

Începînd cu anul 2011, dobînda la credite se va micşora radical. Această declaraţie a fost făcută de către Premierul Vlad Filat, la Adunarea generală a Federaţiei Naţionale a Fermierilor din Moldova /FNFM/. Potrivit prim-ministrului, şi pînă în 2011 această dobîndă va fi în scădere, însă rezultatul va fi sesizabil începînd cu anul viitor.

În cadrul şedinţei, unii fermieri s-au plîns premierului că au nevoie de credite pentru dezvoltarea sectorului agrar, dar acestea să fie cu o rată „nu de 30%, cum este acum, dar de 5-6%, aşa cum este în Europa”. „Urmează să definitivăm acele proiecte care sînt în fază de discuţie şi sperăm că cel tîrziu la începutul anului viitor situaţia în acest domeniu se va schimba radical. Iar această problemă nu se va referi doar la fermieri, ci în general, la procesul de creditare în R. Moldova”, a răspuns Vlad Filat.

În altă ordine de idei, Premierul a accentuat faptul că acei producători care au realizat performanţă în agricultură vor obţine subvenţii de la stat. Vlad Filat a informat că obiectivul Guvernului este de a trece de la agricultura formală la una performantă. El a mai anunţat că datoriile agricultorilor faţă de bugetul de stat şi cel al asigurărilor sociale vor fi îngheţate, pentru a da posibilitate agricultorilor să înceapă lucrările de primăvară.

Vlad Filat a promis o colaborare deschisă cu fermierii, menţionînd că toate problemele din domeniu pot şi vor fi rezolvate prin comunicare.

La Adunarea generală a FNFM au participat 301 din totalul de 342 de membri ai Federaţiei Naţionale a Fermierilor din Moldova.

Etichete: ,

Lasă un comentariu