În atenţia fetelor: fără flori în centrul capitalei

„Piaţa de flori din centrul capitalei ar putea fi reamplasată sau înlocuită cu o întreprindere municipală”

Piaţa de flori din centrul capitalei, situată în parcul din preajma Catedralei „Naşterea Domnului” ar putea fi strămutată în altă parte sau să devină proprietate municipală care să continue comercializarea florilor. Consilierii municipali au accentuat aceste două posibilităţi, în urma audierii informaţiei, solicitată de către consilierul municipal Valerii Climenco, cu privire la piaţa de flori din strada Gavriil Bănulescu-Bodoni.

Vice-primarul Nistor Grozavu, care a raportat informaţia, a menţionat că agentul economic care oferă în chirie antreprenorilor buticurile cu flori, are un contract de 5 ani prelungit de către CMC în anul 2009, însă din cauza unor încălcări depistate, nu a fost semnat nici un acord al primăriei. După audierea informaţiei, consilierul neafiliat, Oleg Onişenco, a opinat că proprietarul pieţei date arendează terenul cu 10 lei pentru metrul pătrat, dar ulterior îl dă în chirie antreprenorilor cu un preţ mult mai mare. „Poate ar fi cazul să ne folosim de faptul că nu a fost semnat acordul, să decidem desfiinţarea pieţei private şi să construim pe acel loc o întreprindere municipală, care să aducă bani în buget”, a spus Onişcenco.

Această idee a fost susţinută şi de alţi consilieri care au menţionat că atunci cînd terenul dat va fi dat în folosinţă direct de către autorităţile locale, preţul pentru metrul pătrat ar fi mai mic, iar aceasta va oferi posibilitatea de a micşorarea preţul florilor.

Deşi nu s-a arătat mulţumit de ideea întreprinderii municipale, Climenco a propus şi un loc unde ar putea fi reamplasată piaţa privată. Acesta se află de asemenea pe strada Bănulescu-Bodoni, doar că cu un cartier mai jos. Potrivit consilierului, piaţa va fi amplasata la fel în centru doar că nu va deteriora înfăţişarea parcului.

Consilierii au menţionat că vor fi discutate ambele propuneri, pentru ca ulterior CMC să se ia o decizie finală. piaţa privată din strada Bănulescu-Bodoni funcţionează oficial in anul 1998, însă şi pînă atunci în acel loc se comercializau flori.

Etichete: , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: