Cine face lobby-bobby…

„Consilierul Oleg Cernei a spus pe nume persoanelor care fac lobby pentru proiectul de construcţie a uzinei de prelucrare a deşeurilor. Persoanele au negat acuyaţia”

Consilierul municipal, Oleg Cernei, a declarat că deţine informaţii precum că mai mulţi colegi de-ai lui au efectuat cîteva deplasări în Italia, din contul investitorului italian care urmează să construiască uzina de termovalorificare a deşeurilor, iar acum fac lobby pentru acest proiect. Acuzaţiile au fost respinse de vice-primarul Vlad Coteţ, şi liderul fracţiunii PCRM din consiliul municipal, Valerii Pavlov, numiţi de Cernei printre persoanele vizate.

Solicitat, Oleg Cernei a declarat că compania italiană „Engineering Consulting” a reproşat primăriei de mai multe ori faptul că decizia de atribuire a terenului se tărăgănează. „În delegaţia care a fost peste hotare a făcut parte vice-primarul Vlad Coteţ, consilierii Mihai Severovan, Victor Odobescu, Valerii Pavlov, Vladimir Garaba, de la mişcarea ecologistă, Maria Sandu de la institutul de ecologie al AŞM, Tudor Maniv de la „Autosalubritate” şi apar multe întrebări în privinţa faptului deplasării funcţionarilor primăriei în Italia. Ei au fost duşi în deplasare pe banii investitorului, cazaţi în hotel de cinci stele, dar nu au făcut nici o notă informativă către primar şi către consiliului municipal, cu privire la scopul vizitei, costul deplasării şi din ce surse”, a opinat Cernei.

Vlad Coteţ a declarat că nu a fost niciodată în Italia, deşi ar dori să o vadă. El a menţionat că, într-adevăr în anul 2005, un grup de funcţionari ai primăriei au efectuat o deplasare în Italia. „Nimeni din actuala conducere a primăriei nu a fost inclus în acel grup. Eu însă am fost într-o altă deplasare de lucru la Viena şi la Lentz, unde am urmărit procesul de termovalorificare a deşeurilor”, a spus vice-primarul.

La rîndul său, liderul fracţiunii comuniste din CMC nu a negat că a fost într-o deplasare în Italia, doar că aceasta a fost achitată din contul primăriei. „Am vizitat nu una ci două uzine de acest fel, la Parma şi nu departe de Milano, iar aceste informaţii pot fi verificate foarte uşor. Cernei permanent caută purici acolo unde ei nu sînt”, a conchis Pavlov.

În cadrul unei conferinţe de presă, organizată la data de 17 martie, Oleg Cernei a declarat că unii funcţionari ai primăriei fac presiuni asupra consiliului municipal, pentru a vota proiectul de atribuire a terenului destinat uzinei de termovalorificare a deşeurilor investitorului italian. Atunci acesta a declarat că va aduce la cunoştinţă numele lor, în cazul în care CMC va vota proiectul. Decizia a fost votată în cadrul şedinţei de ieri, cu votul majorităţii consierilor.

Etichete: , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: