Cînd se stinge lumina…

Împreună cu alte 1700 de oraşe, în seara zilei de mîine, autorităţile de la Chişinău vor desfăşura „Ora Planetei”

Pentru al doilea an consecutiv, municipiul Chişinău se alătură acţiunii mondiale „Ora planetei”. Prin această acţiune, Chişinăul, împreună cu alte peste 1700 de oraşe din lume, susţine iniţiativa de a atrage atenţia opiniei publice asupra problemei încălzirii globale.

Potrivit unui comunicat de presă al Direcţiei relaţii publice a primăriei, timp de o oră a serii de mîine, între 20:30 – 21:30, toate instituţiile municipale vor stinge luminile. În context, primăria capitalei a făcut un apel către persoanele fizice, juridice, oameni de afaceri şi comunităţi să susţină iniţiativa şi să deconecteze luminile în acest timp. Acţiunea nu va afecta iluminatul stradal, care va continua să funcţioneze în regim normal.

„Ora Planetei” este o iniţiativa mondială împotriva încălzirii globale. Pentru prima dată, acest eveniment a avut loc în Sydney (Australia), în anul 2007. Atunci, peste două milioane de persoane şi-au stins luminile. În acest an, acţiunea ar putea să implice 1 miliard de persoane, în 108 ţări.

Municipiul Chişinău se înscrie în lista celor peste 1700 de oraşe din lume, printre care Chicago, San Francisco, Copenhaga, Sydney, Manila, Tel Aviv, Bangkok, Dublin, Toronto etc., care-şi vor stinge luminile în aceeaşi zi.

Etichete: ,

Un răspuns to “Cînd se stinge lumina…”

  1. Felicia Says:

    tocmai ceea ce a afectat Ciocana in acea seara este iluminatul stradal, care a avut de „suferit”, in rest lumini peste tot…

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: