„Istoria Partidelor” lansată la Chişinău

„Istoria Partidelor” – cartea despre istoria tuturor partidelor politice din Moldova – a fost lansată la Chişinău

Peste cincizeci de politicieni, politologi, analişti şi jurnalişti, au participat astăzi la lansarea cărţii „Istoria Partidelor”, a autorului Igor Volniţchi. Cartea cuprinde istoria a 77 de formaţiuni politice, cu peste o sută de denumiri, care au activat în Moldova, în perioada anilor 1991-2009. La eveniment a participat şi prim-ministrul Republicii Moldova şi actualul şef al autorului cărţii, Vlad Filat.

În cadrul lansării, autorul, Igor Volniţchi, a menţionat că „această carte este produsul activităţii mele de jurnalist, timp de 15 ani. Potrivit lui, cartea este formată din două părţi. În prima sînt descrie cele 77 partide politice care au activat în perioada de 18 ani de democraţie a Republicii Moldova, şi în a doua intră 40 de interviuri ale autorului, realizate cu atît cu politicieni, cît şi cu persoane din societatea civilă. Primul tiraj de o mie de exemplare urmează a fi donat bibliotecilor şi facultăţilor de jurnalism şi politologie.

Prezent la eveniment, prim-ministrul R. Moldova, Vlad Filat, s-a arătat nedumerit de faptul în care i-a reuşit autorului să scrie cartea, „în condiţiile în care spune că munceşte 24 din 24”. „Este o carte foarte bună şi promit să şi o citesc, cînd voi avea timp, mai cu seamă este bună pentru cei care doresc să iniţieze o formaţiune politică. Să se gîndească foarte bine înainte de a face acest pas, ca nu cumva să se limiteze la vreo două alineate al unei asemenea cărţi”, a spus Filat.

La rîndul său, ex-preşedintele R. Moldova, Petru Lucinschi, a opinat că „Istoria Partidelor” este o istorie care porneşte foarte multe discuţii. „Este o situaţie tragică pe un teren aşa de mic, avem cîte 5-6 partide cu aceleaşi idei. Partidul trebuie să fie o uniune a părtaşilor de idei, dar la noi avem partide formate din părtaşi de idei, partide în care îşi face PR cineva şi partide pentru vînzare”, a mai adăugat ex-preşedintele.

Analistul politic, totodată mentor al cărţii, Anatol Golea, a declarat că autorul şi-a asumat o misiune foarte ingrată şi riscantă, deoarece „toate partidele, indiferent de mărimea lor, ţin a crede că spun adevărul, iar această carte le pune pe toate la locul lor”. Totodată, Golea i-a cerut premierului, Vlad Filat, să nu omoare jurnalistul din Igor Volniţchi, pentru că „şi dumneavoastră şi alţi lideri politici, vor mai avea nevoie de el în calitate de jurnalist”, a mai adăugat analistul.

Igor Volniţchi s-a născut la 10 iunie 1977 în satul Bădiceni, Soroca. În anul 1999 a absolvit Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, USM. Din 1994 şi pînă în 1997 a activat la postul de radio „Unda Liberă” şi mai multe publicaţii periodice. Începînd cu 1997 şi pînă în 2009 a activat în cadrul agenţiei de presă „Infotag” în funcţiile de reporter politic, analist şi redactor-şef adjunct. Din luna noiembrie 2009 este consilier principal de stat, purtător de cuvînt al Prim-ministrului Republicii Moldova.

Etichete: , , , , , ,

2 răspunsuri to “„Istoria Partidelor” lansată la Chişinău”

 1. dontu gheorghe Says:

  Cum pot si de unde sa cumpar o carte de istoria partidelor a lui Igor Volnitchi

  Apreciază

 2. pulbermax Says:

  De fapt nu se vinde. Primul tiraj, dupa cum am mentionat, de 1000 de exemplare a fost donat. Poti sa intrebi pe la biblioteci, la facultatile de jurnalism sau stiinte politice, sau de ce nu sa gasesti autorul…

  Am si eu o carte, dar nu o dau. O tin pentru mine 😛

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: