Oficialii au depus flori în memoria lui Boboc

„Dorin Chirtoacă şi liderii AIE au depus flori în PMAN, în locul, unde acum un an, a fost omorît Valeriu Boboc”

Liderii partidelor membre ai Alianţei pentru Integrarea Europeană şi primarul capitalei au depus, în seara zilei de ieri, flori şi lumînări în locul din Piaţa Marii Adunări Naţionale, unde se presupune că ar fi fost omorît Valeriu Boboc, tînărul decedat în urma protestelor din 7 aprilie 2009.

După aprinderea Focului Haric, liderii fracţiunilor parlamentare membre a AIE, au depus flori la locul din PMAN unde se presupune că ar fi fost omorît Valeriu Boboc. Prezent la faţa locului, Premierul Vlad Filat a menţionat că „în această seară, cu puţin timp înainte de a spune tuturor Hristos a Înviat, am decis să aducem acest gest către Valeriu Boboc. N-o să vorbim acum despre mersul anchetei, dar la ora actuală lucrurile sînt mult prea clare pentru a mai evita discuţiile despre acest loc şi ceea ce s-a întîmplat aici”.

„Vreau să vă spun, mai mult decît am spus pînă acum, că deja se ştie şi cine este vinovatul. Urmează ca instituţiile statului să-şi facă meseria, să vină foarte curînd cu rezultatul concret al anchetei, care, din păcate, a durat atît de mult”, a mai declarat Premierul.

La rîndul său, primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, a precizat că locul a fost studiat în baza imaginilor făcute de camerele de supraveghere a Guvernului în seara din 7 spre 8 aprilie 2009. „Am verificat locul în timpul zilei, am constatat că anume aici s-a întîmplat crima şi am venit cu o iniţiativă de sfinţire a PMAN, pentru a păstra memoria lui Valeriu Boboc şi a tuturor celorlalte victime ale regimului comunist”.

La data de 7 aprilie 2010 se împlineşte un an de la evenimentele tragice declanşate în urma alegerilor parlamentare din anul trecut.

Etichete: , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: