Ghimpu, Moldpresul şi Buquicchio-Sukikio

Motto: Trebuie să rezolvăm problemele din ţară, da noi îmblăm, Buquicchio nu Buquicchio, Sukikio nu Sukikio.

(Declaraţia preşedintelui Interimar, Mihai Ghimpu, în cadrul şedinţei de astăzi a Consiliului Superior al Magistraturii) 

„Europa ne-a spus aşa: Dacă voi nici de data aceasta nu faceţi schimbarea, rămîneţi voi cu ţara voastră şi viaţa voastră”. Acesta a fost argumentul Preşedintelui Interimar, Mihai Ghimpu, privind necesitatea reformei sistemului judecătoresc. Prezent la şedinţa Consiliului Superior al Magistraturii /CSM/, Ghimpu a mustrat membrii Consiliului de faptul că l-au restabilit pe Ion Muruianu în funcţie, fără solicitarea opiniei Parlamentului.

În cadrul şedinţei, Mihai Ghimpu le-a amintit membrilor CSM de faptul că au anulat hotărîrea Parlamentului cu privire la asigurarea interimatului funcţiei de Preşedinte al Curţii Supreme de Justiţie şi repunerea lui Ion Muruianu în funcţie. La rîndul lor, membrii CSM au menţionat că s-au supus deciziei Curţii Constituţionale.

„Vine Muruianu, se aşează în scaun şi voi anulaţi hotărîrea Parlamentului. Dar nu e treaba voastră. Mai întîi trebuia ca Legislativul să discute această problemă. Noi, Parlamentul, trebuie să ne subordonăm acestei decizii”, a opinat Ghimpu.

Solicitat de mass-media privind la separarea puterilor în Stat, Ghimpu a menţionat că nu a intervenit în activitatea CSM, dar şi-a expus un punct de vedere. „Eu nu am venit să pun indicaţii. În Constituţie există prevederea de colaborare între puterile Statului, am venit să colaborăm şi bine că am venit, pentru că am văzut că avem probleme”, a mai menţionat Preşedintele Interimar.

La şedinţa de astăzi au fost prezenţi zece din cei 12 membri ai Consiliului. Potrivit preşedintelui CSM, Dumitru Visterniceanu, Ion Muruianu, a lipsit pe motiv că este internat în spital. De asemenea, de la şedinţă a lipsit Ministrul Justiţiei, Alexandru Tănase, care se află într-o deplasare de serviciu în Germania.

Ion Muruianu a fost eliberat din funcţie cu votul majorităţii deputaţilor în Parlament la data de 4 martie curent. Ulterior, la data de 27 aprilie, Curtea Constituţională a decis drept ilegală demiterea acestuia şi repunerea lui în funcţie.

Dragi cititori, nu o să puteţi citi această ştire şi pe siteul agenţiei la care muncesc (www.moldpres.md), deoarece prin conţinutul ei contravine poziţiei oficial-„pupincuriste” a ei.

Ştirea a fost scrisă în cei mai scurţi termeni, dar a fost tărăgănată toată ziua la redactor, după care ştearsă în genere, pentru că subsemnatul nu a dorit să o revizuiască.

Cu toată stima, cred că o să acţionez Agenţia la Consiliul de Presă, pentru că Ghimpu a mai zis azi cîte ceva, mă refer la Buquicchio-Suchichio, pe care le-am autocenzurat din motive deontologice, restul e informaţie de rezonanţă… 

Etichete: , , , , , ,

Un răspuns to “Ghimpu, Moldpresul şi Buquicchio-Sukikio”

  1. lucian tanase Says:

    salut, m-ar interesa sa iau legatura cu tine pentru un proiect jurnalistic important media online daca esti interesat poti sa ma gasesti pe yahoo mess xmarket88 sau pe skype tot xmarket88 🙂

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: