Numerele speciale cu şi în RM, (-90%)

Seria de numere speciale RM, va fi redusă cu pînă la 90%, de acestea urmînd să beneficieze doar conducerea de vîrf a ţării, precum Preşedintele, Spicherul şi Premierul. Deputaţii, miniştrii şi angajaţii administraţiei publice centrale vor dispune de numere de înmatriculare obişnuite. Declaraţii în acest sens, a făcut astăzi şeful Direcţiei poliţiei rutiere a MAI, Gheorghe Botnariuc.

Botnariuc a mai menţionat că Ministerul Afacerilor Interne se află în etapa elaborării unui proiect de hotărîre care va stabili strict cine vor fi beneficiarii numerelor speciale. Sursa a declarat că se propune ca numerele speciale cu seria RM A, de care beneficia Administraţia publică centrală, să dispară în genere.

Totodată, şeful Direcţiei a ţinut să informeze că vor fi reduse şi plăcuţele cu numerele de înmatriculare ale MAI.

În cadrul şedinţei de ieri a Executivului, ministrul MAI, Victor Catan, a informat că 44 de plăcuţe cu numere speciale RM A au fost eliberate ilegal. Tot ieri, ministrul de stat Victor Bodiu a precizat că o parte din automobilele cu numere speciale se află în gestiunea unor mănăstiri şi la balanţa ÎS „Calea Ferată din Moldova”.

Potrivit datelor oficiale, în prezent în Moldova sînt înregistrate 85 de autoturisme cu numere speciale ale Parlamentului, 80 ale Guvernului şi 184 ale administraţiei publice locale.

Etichete: , , ,

2 răspunsuri to “Numerele speciale cu şi în RM, (-90%)”

  1. alisa Says:

    fain! asa si trebuie!
    numai in Rusia si alte tari CSi toti la care nu li-i lene au numere speciale!

    Apreciază

  2. Robert Hanolli Says:

    ce-s de multe stirile cu „o sa facem” …. nu prea sunt stiri cu „am facut”

    Apreciază

Lasă un comentariu