Revoluţie tehnologică în CMC…

Consiliul Municipal Chişinău a trecut într-o nouă etapă de gestiune a problemelor capitalei, apropiată de standardele europene. Începînd cu ziua de astăzi, fiecare consilier municipal are pe masa sa cîte un laptop în care sînt introduse proiectele de decizie asupra cărora CMC urmează a-şi exprima votul.

Potrivit primarului general al capitalei Dorin Chirtoacă, cele 60 de laptopuri Assus, fiecare cu mouse şi geantă proprie, au fost procurate în urma unei licitaţii a primăriei contra unei sume apropiate de 600 de mii de lei (aproximativ 38 mii Euro), deşi nu a putut da o cifră concretă. El a mai completat, că banii au fost alocaţi din bugetul municipal pentru anul 2009 conform unei decizii a CMC din decembrie anul trecut, care avea în vedere economisirea hîrtiei şi a lucrului necesar pentru fiecare decizie în parte.

„Fiecare posesor trebuie să semneze un contract pentru angajamentul de păstrare a calculatorului şi nu consider necesar ca acesta să fie ţinut doar în cabinet. Proiectele de zi vor fi transmise prin e-mail fiecăruia, astfel ca fiecare consilier să fie la curent cu proiectele de decizie a CMC”, a menţionat edilul capitalei.

Această înnoire, deşi a fost acceptată de către consilierii municipali, a trezit şi nedumeriri. „Vă daţi seama că atunci cînd proiectul de decizie vine în variantă electronică, atunci există riscul ca cineva să schimbe decizia din 0,5 ha alocate în 500, de exemplu. Iniţiativa e bună, dar noi trebuie să aducem în concordanţă şi actele, inclusiv regulamentul Consiliului municipal”, a opinat consilierul Oleg Cernei. Totodată Cernei a mai spus că calitatea deciziilor ar avea de suferit, deoarece avînd calculator consilierii navighează pe internet şi nu se concentrează asupra deciziilor luate.

Dorin Chirtoacă a promis ca toate neajunsurile să fie calculate şi înlăturate, „dar la şedinţele CMC este prezentă presa, ea va avea şi sarcina de a urmări ce face fiecare consilier în timpul şedinţei”. Pînă atunci însă, în momentul în care au ieşit în pauză, consilierii au avut bătaie de cap deoarece nu ştiau ce să facă cu laptop-urile primite.

PS: „Odată cu apariţia calculatorului, omenirea a început a rezolva probleme pe care nici nu le avea pînă la el”. 

Etichete: , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: