Reflecţii asupra concertului Zdob[şi]Zdub de la Shopping MallDova

Am fost azi seară la centrul comercial Shopping MallDova, unde formaţia etno-rock Zdob şi Zdub a dat un concert live, susţinut atît în cadrul turneului de promovare pentru concursul Eurovision 2011, cît şi în cadrul Zilei internaţionale a femeilor. Trebuie să spun că a fost un concert bun, asta ca să nu spun, aidoma portalurilor, „de excepţie”. Au cîntat într-adevăr live, cu sunet bun şi lume multă.Să nu greşesc, dar cred că atît jos, cît şi pe la toate etajele , lume adunată era cam vreo 5-6 sute. Concertul a durat cam vreo oră şi 20 de minute, timp în care Zdubii au interpretat atît cîntece mai vechi („Videli Noci”, „Primăvara”, „Bună Dimineaţa”, „DJ Vasile”, „Maria bluz” şi chiar „Noi am fost la pădure”), cît şi din cele mai noi – „Moldovenii s-au născut”. Apropo, este pentru prima dată cînd Zdob şi Zdub interpretează această piesă la un concert din Republica Moldova, premiera fiind dată (dacă nu greşesc) la emisiunea lui Cătălin Măruţă, „Happy Hour”. Şi încă un apropo; o piesă care, după mine, este mult mai bună şi reprezentativă Zdubilor decît cea cu cae merg la Eurovision.

Totuşi consider că Zdubii au comis şi o mică greşeală. Spre final cînd au fost rugaţi să mai cînte ceva, băieţii au interpretat piesa „Ţigan şi OZN”, spunînd că pot interpreta orice, timp cît cîntă live şi nu necesită timp pentru a căuta fonograma. Ori acum, cînd pînă la Eurovisionul de la Dusseldorf au mai rămas zile numărate, consider că e pur şi simplu necesar să-şi promoveze piesa „So lucky” atît peste hotare, cît şi aici, chiar dacă noi fiind acasă nu-i vom putea vota.

Astea au fost cele cu care am dorit să mă împart. A fost într-adevăr bine. Doritorii puteau procura şi calendare (cam scumpe: 100 lei/bucata) cu Iagupov îmbrăcat în hainele din colecţia soţiei sale.  Păcat că mi-am uitat aparatul de fotografiat acasă.

Etichete: , , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: