La protest ca la serviciu!

În seara zilei de ieri am primit un sms cel puţin straniu. Acesta avea următorul text:

„Scuze, şedinţa parlamentului a fost amînată pentru ora 14.00 aşa că ne adunăm mîine 13.30 la protest în faţa parlamentului pentru a opri monopolizarea instituţiei notariatului. Cine doreşte poate să susţină ideea vă aşteptăm în faţa parlamentului. Organizează un grup de tineri.”

+37379***149

Deoarece eram cam confuz, am dat pe pagina web a Parlamentului să văd despre ce este vorba, şi poftim: Proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.1453-XV din 8 noiembrie 2002 cu privire la notariat (art.141, 22).

Noua redactare a acestuia prevede că „Notarul este obligat să activeze în teritoriul de activitate pentru care a promovat concursul pentru suplinirea locurilor vacante de notari”, iar „Schimbarea teritoriului de activitate a notarului se face doar prin concurs, pentru locul declarat vacant”.

Nu ştiu de unde au luat numărul meu de telefon. Poate că „tinerii” au o bază de date. Poate că l-au luat la întîmplare, eu fiind la un alt operator. Cert este că cei care vor protesta la amiaza zilei de astăzi în faţa Legislativului o vor face organizat, şi, posibil, remunerat.

Trăind în Moldova mă îndoiesc de capacitatea şi mai ales interesul tinerilor de a organiza proteste împotriva legiuitorilor răi care impun notariaţii să-şi ţină businessul priponit. Sau poate că, vorba bloggerilor, în Moldova s-a format deja noua clasă protestară, care zi de zi apare în stradă protestînd.

Etichete: , , , , ,

Un răspuns to “La protest ca la serviciu!”

  1. kushter Says:

    Azi ești la protest? 😀

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: