Amintiri din studenţie (XIV)

Postarea de astăzi coincide şi este exact la tema zilei. Este despre „Liberatatea presei” şi „Libertatea de exprimare”, postată de „Ziua internaţională a Jurnalistului”.

Tuturor celor implicaţi, sau care exercită profesia nu tocmai uşoară de jurnalist, le doresc să nu cunoască sau să nu repete timpurile din anii trecuţi. Timpurile în care jurnaliştii erau vînaţi, persecutaţi, maltrataţi.

Sceneta (umoristică) jucată de mine şi prietenii mei în această postare, este dedicată tuturor reprezentanţilor puterii „a patra” care au avut de suferit din cauza celorlalte trei puteri, oricare ar fi ele, legislativă, executivă, sau coercitivă. Este înscenarea „istoriei” cameramanului ProTV, Mihai Şambra (actualmente cameraman JurnalTV), vînat de regim în 2008. Luat din căminul stundenţesc, dus în direcţie necunoscută, bătut şi într-un final eliberat, graţie tensiunilor. Deja postum, cînd a văzut cum am interpretat noi această întîmplare, Şambra a rîs cu poftă. Dar nu rîs a bine pentru că istoria s-a repetat cu un an mai tîrziu (în cadrul evenimentelor din Aprilie 2009) cu Oleg Brega şi alţii.

În această zi de sărbătoare vă doresc ca toate neplăcerile profesiei să rămînă în analele istoriei, iar titulatura de „Putere a Patra” să fie cu-adevărat de-asupra celorlalte trei. La mulţi ani! La mai mult şi la mai mare!

Vizionare plăcută!

Etichete: , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: