Despre Vladul născut de Sfîntul Gheorghe

Imprevizibile sînt căile (D)om(n)ului. Dacă-mi spunea cineva încă acum cîteva zile, că Filat îl va susţine pe Chirtoacă în aceste alegeri locale generale, îl scuipam în ochi, sau cel puţin îl catalogam drept nebun sadea. Astăzi ne-am convins că e posibil şi aşa ceva. Cu mica rezervă doar, că va veni timpul în care Vlad Filat va cere răsplată dublă.

Liberal-democratul spune că „s-a maturizat politic”, dar de bună seamă nu e aşa. Filat nu s-a maturizat deloc şi probabil că mai zboară prin vis. Pentru el, ca şi pentru un alt mare Vladimir din ţara asta, nu există nimic în afară de „propria persoană” şi „visul lui Mohamed” (cel care a fondat religia islamică, cînd a visat un stejar care se extindea deasupra întregii lumi, iar odată cu această extindere se auzea: „Allah, Allah, Allah”). Pentru el nu există „Alianţă” sau „partid”, există „Eu”. La trezit plecarea lui Godea. La fel ca un ulcior de apă rece peste faţă.

Anume el, Vlad Filat, a fost cel care a pierdut fiind în aceiaşi luptă cu Dorin Chirtoacă în 2007. Frustrările liderului PLDM pentru primărie, sînt prea mari pentru a face aşa cadouri. Aici nu există loc pentru cedări.

Dacă liderul fracţiunii liberal-democrate din Parlament, Mihai Godea, avea să rămînă unde-a fost, Filat l-ar fi trimis pe Bodiu şi mort la luptă. Însă cum extinzîndu-se spre primării consolidîndu-şi puterile pe plan local, Filat îşi pierdea nucleul, a fost nevoit să se retragă, să-şi recapete poziţia din interiorul partidului şi al Alianţei.

Unde e echipa de altă dată a Partidului Liberal Democrat? Vitalie Nagacevschi, Alexandru Tănase, Mihai Godea, chiar şi Călin Vieru, toţi sau dus pe apa sîmbetei. Se vede că nu de viaţă bună s-au dus. În caz că continua Filat avea doar o cale, să piardă şi Alianţa, iar cu asta înalta funcţie şi poziţia.

Vîrful muntelui rămîne sus cît timp are poalele mari; sabia taie doar cînd are mîner puternic; Ştefan cel Mare urca pe cal numai după ce călca pe „moviliţă”; şi doar şopîrla îşi continuă mişcarea şi fără de coadă.

Unde e Premierul fără votul din Parlament al AIE? Cine e liderul liberal-democrat fără deputaţii liberal-democraţi? Ce e Regele fără Popor?

E Vladul născut de Sfîntul Gheorghe.

publicat şi pe vox.publika.md.

Etichete: , , , , , , , , , , ,

3 răspunsuri to “Despre Vladul născut de Sfîntul Gheorghe”

 1. Napocel Says:

  Deci căile Domnului şi omului sunt imprevizibile. Chiar şi căile Domnului sunt imprevizibile?

  Apreciază

 2. Napocel Says:

  Maxim draghă? Eşti membru PPCD şi creştin ortodox? Dacă eşti creştin ortodox, îţi pare creştinesc limbajul folosit de tine în care etichetezi nebun şi scuipi un semen? Îţi pare normal să pomeneşti ironic de Alah şi Mohamed?

  Apreciază

 3. pulbermax Says:

  Bine Napocel, daca tot n-ai vazut parantezele, lamuresc. Caile omului sint de-a dreptul imprevizibile, ale „Domnului”, mai ales Domnului Filat – tot.

  Nu sint membru PPCD, nici a oricarui alt partid. N-am fost si nu ma pregatesc sa devin. Sint crestin-ortodox si n-am scuipat pe nimeni pentru ca nimeni nu mi-a zis-o nici acum o luna, nici cu citeva zile inainte.

  Nu vad de ce nu l-as pomeni pe Allah si pe Mohamed, mai ales ironic, asta crestin-ortodox fiind. Ma cenzureaza cineva la pomenirea numelor unor altor culturi bisericesti?

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: