Dodon-candidatul dezamăgeşte aşteptările de la Dodon-primarul

Dacă la începutul acestei campanii eram predispus de a privi cu ochi buni candidatura lui Igor Dodon pentru aceste alegeri locale, şi „soluţiile” acestuia pentru municipiul Chişinău. Acum încep a fi mai reticent.

Nu fac campanie electorală, nici „pro”, nici „contra”. Mai ales că nici Chirtoacă nu-mi prea place, nici ca om, nici ca gospodar, şi nici ca „liberal”. Nu zic că-mi place Dodon, ca „superman” sau „chimist” deţinător de „soluţii”, sau mai ales ca „comunist” (cacofonia îmi aparţine). Mi-a plăcut Dodonul de la off-line, deschis şi bine intenţionat. Cu soluţii reformatoare, cu-adevărat liberale. Acum nu-mi mai place.

La Dodon-candidatul nu-mi place faptul că:

1. „Sare cu grebla la avioane” – Este candidat pentru alegeri locale, dar se încearcă cu puterile cu Premierul Vlad Filat. Vlad Filat nu este inviolabil, dar candidînd la alegeri locale, trebuie să-ţi pui mintea cu cei asemeni ţie, contracandidaţii tăi. În caz că vrei să ieşi pe covor cu Vlad Filat – rămîi în Parlament, la tribună.

2. „O face pe sportsmanul, atunci cînd oraşul are nevoie de gospodar” – Poate Chirtoacă nu e cel mai bun voleibolist, dar a realizat totuşi ceva ca „gospodar” (să luăm cel puţin troleibuzele). Invitaţiile reciproce la sport, la staţia de epurare, şi strada Alba-Iulia, nu se deosebesc prea mult. Ba chiar sînt identice. Ambii se fac mari în declaraţii, dar niciunul nu răspunde invitaţiei contracandidatului. Iar dacă nu vezi nicio diferenţă, la ce să mai schimbi ceva? Sau dacă ambii dansatori necesită intervenţia chirurgului, poate e cazul să alegi pe cineva care nu are problema „testiculelor mari”, adică Buliga?

3. „Nu se ţine de cuvînt nici măcar în campanie” – În cadrul off-line-ului a promis să ne mai întîlnim odată. În toiul campaniei. La mijlocul lunii Mai. Nu poţi crede în realizarea promisiunilor unui candidat, care nici pînă la alegeri nu se ţine de cuvînt. Eugeniu Luchianiuc ştie de ce (înainte de alegerile parlamentare, candidatul Vlad Filat a promis şi el o întîlnire cu bloggerii, dar nu ne-a mai invitat nici pînă astăzi). Puţin probabil ca Dodon-primarul să facă ce nici măcar Dodon-candidatul nu a făcut-o.

Poate că bloggerii nu fac parte din cele „3+1” puteri ale statului, dar cu siguranţă le urmăresc pe toate, crează opinii despre politici, acţiuni, persoane. Aşa că percepţia negativă a bloggerilor (mai ales în timpul campaniei) nu e deloc în favoarea celui care se vrea în fotoliu. Vlad Filat a pierdut-o deja. Cine-i următorul?

Etichete: , , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: