Două știri despre alegeri la pachet

PCRM nu este învingător, dar nici învins – Igor Dodon

Partidul Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM) nu este învingător, dar nici nu se consideră perdant în cadrul turului doi pentru alegerea primarului general al capitalei. O declaraţie în acest sens a făcut Igor Dodon, care a menţionat că „PCRM nu recunoaşte înfrîngerea”, fără a specifica dacă PCRM recunoaşte sau nu rezultatul general al alegerilor din 19 iunie.

„Promit că vom utiliza toate căile legale pentru a apăra votul adepţilor noştri”, a declarat Igor Dodon, cu referire la unele „falsificări din partea actualei guvernări”. El nu a răspuns la întrebările jurnaliştilor şi nu a specificat dacă va ataca în judecată rezultatele scrutinului. În declaraţia scrisă a lui Igor Dodon, care însă nu a fost dată citirii de către acesta, se menţionează că „începînd cu procesul de întocmire a listelor pline de persoane suplimentare şi suflete moarte, continuînd cu diversiuni mîrşave în ajunul alegerilor, inclusiv din raioane şi din România şi încheind cu modalitatea vicioasă a organelor electorale de a număra voturile, asupra cărora, ca şi pe 5 iunie, planează suspiciuni fondate”.

Igor Dodon a ţinut să mulţumească tuturor susţinătorilor săi, menţionînd că este pentru prima dată cînd candidatul comuniştilor în cursa pentru primăria capitalei a obţinut un rezultat de peste 182 de mii de voturi. Potrivit rezultatelor preliminare, după numărarea a 100% din procesele verbale, Igor Dodon a pierdut în faţa contracandidatului său Dorin Chirtoacă, cu o diferenţă de 1,2% (49,4% faţă de 50,6%). Exprimat în voturi, Dorin Chirtoacă a cîştigat cu o diferenţă de doar 4 422 de voturi.

***** *** *****

Vlad Filat este mulţumit de rezultatele PLDM în cadrul alegerilor locale

Liderul liberal-democrat, Vlad Filat, a făcut totalul alegerilor locale generale pentru PLDM. Acesta se arată mulţumit de rezultatele formaţiunii, menţionînd că este pentru prima dată cînd PLDM participă la un scrutin local. În cadrul celor două tururi de alegeri, liberal-democraţii au obţinut 285 de primari, circa 300 de consilieri raionali şi orăşeneşti şi peste 2900 de consilieri locali. Vlad Filat a declarat că aleşii locali din partea partidelor AIE au suficiente mandate pentru a face coaliţii, specificînd că aleşii liberal-democraţi nu vor face nicio alianţă cu comuniştii. Din calitatea sa de prim-ministru, Vlad Filat a spus, însă, că va trata toţi primarii la fel, indiferent de partidul din care fac parte.

„Partidul Liberal Democrat din Moldova este cîştigătorul la funcţiile de primari aleşi şi mă bucur că în trei ani şi jumătate PLDM reuşeşte să fie partidul cu cei mai mulţi primari aleşi”, a menţionat Vlad Filat.  El a mulţumit partidului pentru faptul că „cumpărarea a doi colegi” nu i-a dezmembrat, dar şi pentru faptul că au sprijinit decizia de retragere din cursa electorală a lui Victor Bodiu. Liderul liberal-democrat a declarat că a avut astăzi discuţii cu ambii candidaţi la funcţia de primar al capitalei şi i-a felicitat cu rezultatele obţinute. Potrivit lui Filat, Dorin Chirtoacă i-a mulţumit pentru susţinere, doar că „PLDM l-a susţinut nu pentru a primi mulţumiri”. Cît ţine de discuţia purtată cu candidatul comunist Igor Dodon, Vlad Filat a menţionat că i s-a părut „ok”. „Consider că Dodon a obţinut un rezultat foarte bun. Însă capitala nu avea cum să fie cîştigată de comunişti. Este liberal-democratică şi aşa va fi „forever” (n.a. întotdeauna)”, a spus Filat.

Şi de această dată Vlad Filat a refuzat să spună cine este „păpuşarul” chiar dacă anterior declarase că va spune imediat după alegeri. Filat le-a răspuns jurnaliştilor că tema conferinţei este alta decît cea de a dezvălui numele „păpuşarului”. „Veţi avea tot timpul ca să aflaţi cine este acesta”, a conchis Vlad Filat.

Etichete: , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: