Grigorii Alhazov: cel mai deştept moldovean al momentului (video)

Din cîte deja ştiţi, sau dacă nu ştiţi vă spun acum, ieri concetăţeanul nostru, Grigorii Alhazov, membru al echipei condusă de Alesi Muhin din cadrul jocurilor intelectuale „Ce? Unde? Cînd?” (CUC) de la televiziunea rusă, a fost desemnat „cel mai bun jucător al sezonului de vară CUC” şi premiat cu „bufniţa de cristal” (aşa cum spuneam aici, premiul tradiţional al jocului), precum şi un premiu bănesc de 300 de mii de ruble ruseşti (peste 124 de mii de lei).

Azi, mai mulţi cititori ai blogului m-au felictiat cu postarea unui articol într-adevăr apolitic. N-au făcut nici aluzie la rolul politic al Rusiei în ţara noastră, ceea ce mă bucură. Mă bucură, de asemenea să mai citesc pe bloguri articole în care autorii menţionează marea cultură rusească, scriitori, poeţi, pictori, inventatori, oameni de ştiinţă, ori noi de la o vreme vedeam în Rusia doar un duşman care vrea să ne distrugă ţara. Nu Rusia nu este numai politică, la fel cum Moldova nu este numai „măturători şi constructori”. Anume asta cred că a reuşit să o demonstreze ieri Grigorii Alhazov.

Cîţ ţine de politică. Vorba veche spune, „tace, da face”, iar dacă „vorbeşte, respectiv cu vorba rămîne”. Mă bucură faptul să aud că în ultima vreme, mai mulţi concetăţeni ne duc slava atît spre est, cît şi spre sud, nord, vest. Boxerul Veaceslav Gojan (medaliat cu aur la Campionatul European), tenisiştii Maxim Dubarenco şi Radu Albot (ajuns la Wimbledon), soprana Valentina Naforniţă (învingătoarea „BBC Cardiff Singer competition”), precum şi evident intelectualul Grigorii Alhazov, sînt cei care „fac”. Iar cei ce ne spun de Europa, integrare, democraţie şi reforme şi tot „cu vorba rămîn”, nu fac altceva decît să-şi demonstreze impotenţa de a realiza schimbările promise.

Nu aş vorbi despre politică, dacă în acest domeniu ar fi totul bine, dar cînd văd că după un an de „principii şi valori”, am trecut la unul cu „păpuşari şi gangsteri” nu pot rămîne indiferent. Însă sper din tot sufletul mai des să pun televizorul şi să-i văd „pe-ai noştri tineri, care ne scot în lume ţara”, la fel cum a făcut-o ieri Grigorii Alhazov. Mai jos vă invit să vedeţi cum anume a făcut-o.

Vizionare plăcută!

Etichete: , , , , , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: