Flori lui Ştefan domn cel Mare (video)

Conducerea de vîrf a țării, deputați în Parlamentul Republicii Moldova, membri ai Cabinetului de Miniștri, reprezentanți ai Primăriei capitalei, dar și simpli cetățeni, au depus astăzi flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfînt, cu ocazia împlinirii a 507 ani de la trecerea în nemurire a marelui voievod. Prezent la eveniment, președintele interimar al RM, Marian Lupu, a reiterat cuvintele domnitorului că „Moldova nu e noastră, ci a urmașilor urmașilor noștri”, chemînd pe toți liderii și forțele politice la unitate.

„Noi, politicienii de astăzi, trebuie să înțelegem și să acceptăm ideea că Moldova nu este a unuia sau a altuia dintre noi. Moldova este a copiilor și nepoților noștri, iar noi trebuie să asigurăm un viitor prosper și european pentru țara noastră. În acest context, aș vrea să fac o adresare către toate forțele politice care sînt responsabile în cea mai mare parte pentru prezentul și viitorul Republicii Moldova, să fac un apel la unitate. Avem multe lucruri de făcut, avem mult de muncit. Să terminăm cu orgoliile, certurile, să terminăm cu ambițiile personale și să facem treabă, anume ceea ce așteaptă de la noi cetățenii Republicii Moldova”, și-a îndemnat Marian Lupu colegii.

La rîndul său, ministrul Culturii, Boris Focșa, a ținut să menționeze că domnitorul Ștefan cel Mare a fost și rămîne un om lucid, o mare personalitate născută din poporul moldovenesc și, nu în ultimul rînd „unsul lui Dumnezeu”. „Este cel care a demonstrat că Moldova are sorți de izbîndă, că Moldova poate să existe, că sîntem un popor și sîntem o țară”, a adăugat ministrul Culturii.

Etichete: , , , ,

Un răspuns to “Flori lui Ştefan domn cel Mare (video)”

  1. Alexandru Tabacaru Says:

    Si… un scurt comentariu din partea ta Max care ar fi? Asa si ramane un gest pur simbolic aceasta depunere de flori sau crezi ca liderii isi fac doar reclama?

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: