Cine este Veronica Bacalu? (judecînd după profilul de facebook)

Nu o cunosc pe Veronica Bacalu. Nici nu știam despre existența ei pînă acum, cînd i-am auzit numele inclus în lista potențialilor candidați la președinție. Am decis să aflu, dar în condițiile în care wikipedia, cu extensiile sale de ro, ru și eng, nu oferă nici un rezultat; iar pe google o simplă căutare „Veronica Bacalu” oferă circa 1,31 milioane de răspunsuri, și totodată la întrebarea „Cine este Veronica Bacalu?” același motor de căutare oferă în jur de 533 de mii de rezultate (deci cam multe); am decis să caut pe facebook.

Ceea ce voi scrie mai jos însă, despre un om cvasi-necunoscut opiniei publice pînă acum cîteva zile, sau cunoscut, dar uitat de ceva vreme majorității moldovenilor, nu pretinde a fi o analiză completă și pertinentă despre posibila viitoare președintă a Republicii Moldova. Așa cum însă în copilăria mea „caietul” era „oglinda elevului”, parafrazînd, voi spune că „profilul de facebook este fața omului”.

Veronica Bacalu este născută la data de 28 februarie 1961 (în trei zile o să aniverseze cea de-a 51-a zi de naştere), este din Chişinău, dar locuieşte în Bethesda, Maryland, Statele Unite ale Americii (presa spune că locuieşte acolo de mai bine de zece ani. În 1978 a absolvit Şcoala numărul 2 din Chişinău, iar în 1983 – Academia de Economie Naţională din Moscova (Moscow Academy of National Economy/Московская академия народного хозяйства). Actualmente, munceşte la Fondul Monetar Internaţional (FMI).

Este căsătorită de la 25 iunie 1986, adică deja de 26 de ani. Despre copii nu scrie. Lozinca Veronicăi Bacalu „Totul este muncă.. foarte multă muncă …şi fără joacă… Dar viaţa este frumoasă!!!” este una optimistă, pozitivă şi nu ne-ar strica nici nouă să gîndim aşa.

Pe reţeaua de socializare facebook, Veronica Bacalu este înregistrată din 2010, cînd şi-a înscris informaţia despre seriviciu şi locul de trai. La 2 aprilie 2010, a menţionat că este căsătorită, la 23 aprilie a adăugat grupul Călătorind văd locuri noi în activitatea sa, iar la 3 martie 2011 (un an mai tîrziu) şi-a reînnoit datele despre educaţia (studiile) pe care o are.

În dimineaţa zilei de 3 martie 2011, fără vreun motiv anume, i-a trimis un mesaj de felicitare cu textul „Valentina, Salutari de la mine si un MARTISOR virtual!, jurnalistei Valentina Ursu. Fără nici un motiv, nu era nici ziua de naştere a Valentinei (8 octombrie) şi nici măcar 8 martie. Era un început de primăvară, iar prin acest mesaj, Veronica Bacalu a demonstrat că ţine minte de Moldova, tradiţiile de aici şi chiar oamenii, fie ei şi jurnalişti.

La data de 6 septembrie 2011, i-a zis un „La multi ani!”, Senior banker-ului BERD pentru Balcanii de Vest, Belarus Moldova şi Turcia, Marianei Durleşeanu, cu ocazia zilei de naştere. După aceasta a părăsit facebook-ul, pînă acum 17 ore înainte de a scrie acest text (24 februarie 2012), cînd a dat like! („Îmi place!”) la textul lui Alexandrul Culiuc, „Bacalu for President (?)”. Deci, îi place ideea!

******

Cam asta e tot ceea ce am putut culege de pe profilul de facebook a posibilului viitor preşedinte al Republicii Moldova. Nu sîntem frienzi (prieteni) şi ar putea să greşesc, unele setări fiind închise pentru străini, dar i-am propus prietenie şi sper să aflu mai multe. Cu toate acestea, informaţiile disponibile mi-au permis să-mi creez o primă imagine despre cea care ar putea fi al patrulea şef de stat în Moldova. O imagine pozitivă, trebuie să recunosc, chiar dacă informaţiile sînt prea puţine, iar pagina nu constituie (cel puţin la etapa actuală) un instrument de branding personal al acesteia.

Toate astea le avem doar graţie faptului că facebook schimbă lumea. Facebook ne-a schimbat şi pe noi.

Etichete: , , , , , , , , , , ,

44 răspunsuri to “Cine este Veronica Bacalu? (judecînd după profilul de facebook)”

  1. alex Says:

    Concluzia mea, ea are privacy settings:)

    Apreciază

  2. Dumitru Gudumac Says:

    alex, +1.
    „În dimineaţa zilei de 3 martie 2011, fără vreun motiv anume, i-a trimis un mesaj de felicitare cu textul „Valentina, Salutari de la mine si un MARTISOR virtual!”, jurnalistei Valentina Ursu. Fără nici un motiv, nu era nici ziua de naştere a Valentinei (8 octombrie) şi nici măcar 8 martie. Era un început de primăvară, iar prin acest mesaj, Veronica Bacalu a demonstrat că ţine minte de Moldova, tradiţiile de aici şi chiar oamenii, fie ei şi jurnalişti.”

    M-a marcat profund, pînă în adîncul sufletului, undeva adînc, tare-tare adînc: „fie ei şi jurnalişti”…

    Adică mai avem o șansă!!! Nu suntem pierduți!!! Chiar și jurnaliștii pot fi felicitați și, în unele cazuri putem fi numiți „OAMENI”!!! OBOJĂĂĂ, am ajuns să văd și ziua asta!!!! (aici am izbucnit în plîns, de fericire)

    😀 😀 😀

    Apreciază

  3. pulbermax Says:

    Da Dima, ma bucur ca ti-am facut viata mai frumoasa. Tu je stii ca noi, jurnalistii nu chiar tot timpul sintem considerati drept oameni.

    Asta insa nu ma opreste in a ma mindri ca ti-am facut viata frumoasa. (Pling si eu!)

    „Rad Uslujiti!”

    Apreciază

    • Dumitru Gudumac Says:

      😀 Max, postarea asta am imprimat-o pe hîrtie groasă, cu culori și am pus-o în ramocikă aurită. Așă frumos-frumos s-o prinit!!! 🙂 Caroci, așa ca între cîini, spasibo ție din adîncul sufletului! Un like frumos ție și un share gospodăresc!

      Apreciază

      • pulbermax Says:

        Dima, ciine-ciineste, cind ai nevoie – adreseaza-te! Ai nevoie de un zimbet – suna, de un umar (pe care sa plingi) – vina, de un bocet – mori! Caroci, cind ai nevoie – facem.

        Apreciază

  4. Escalador Says:

    Cel mai interesant este profilul Veronicai Bacalu din odnoklassniki.ru: http://www.odnoklassniki.ru/profile/135879461404
    De acolo se poate afla ca atat ea cat si sotul ei au invatat din copilarie doar in scoli rusesti (Puskin din Chisinau si Nekrasov din Straseni), probabil si gradinitele pe care le-au frecventat erau rusesti. Nu mai vorbesc de institutiile de invatamant superior pe care le-au absolvit ambii. De asemenea se pot face multe concluzii analizand lista lor de prieteni. Veronica Bacalu nu are nici un prieten (in afara de sot) care sa-si fi scris numele cu caractere latine, fara sa mai acentuiez ca prieteni cu nume de origine romaneasca lipsesc in desavarsire in lista ei. De aici putem concluziona ca aceasta familie are prieteni exclusiv doar in medii rusofile, in care vorbitorii de limba romana nu au loc! Veronica Bacalu poate fi comparata doar cu Bodiul, care desi era moldovean, toata formatia a obtinut-o exclusiv in medii rusesti!

    Apreciază

  5. pulbermax Says:

    Cu precizarea ca nu am acount pe odnoklassniki, pot spune ca e cel putin logic ca acolo, prietenii ei sa fie rusi sau cu numele scrise in limba rusa. Asa cum ar fi logic ca pe Orkut majoritatea prietenilor ei sa socilizeze in engleza. Nu cred sa gasesti pe un site de socializarea romanesc persoane cu numele in chirilita, sau ar fi mai degraba o abatere.

    Cit tine de educatie, si aici e logic: era Uniunea Sovietica, si nu venise nici macar timpul „perestroicii”. Atunci ori te formai in rusa la Moscova, Odesa, in oricare alta parte a URSS, ori ramineai la colhoz. Nu prea aveai de ales.

    De aici si concluzia mi se pare trasa de par, dar am zis ca nu am avut a face o analiza pertinenta, si de asta nu consider comentariul tau nefondat. Are dreptul la existenta.

    Apreciază

  6. pulbermax Says:

    PS: pe facebook, dupa cum am zis nu sintem prieteni si nu stiu nici cine ii sint prietenii. Vad doar care sint prietenii nostri comuni: politicienii Marian Lupu, Iurie Rosca si Veaceslav Ionita, si jurnalistii Valentina Ursu si Ion Preasca. Ceea ce nu-i rau. 🙂

    Apreciază

  7. Escalador Says:

    Profilul Veronicai Bacalu de pe OK.ru: Вероника Бакалу 50 лет, Вашингтон, США
    Девичая фамилия Кошулян
    в браке с Victor Bacalu.
    День рождения 28 фев 2011
    Школа №2 им.А.С.Пушкина
    Молдова, Кишинёв1968—1978
    (РЭА) Российская экономическая академия имени Г.В.Плеханова
    Россия, Москва1978—1983
    Супруг: Victor Bacalu 51 год, Вашингтон, США
    в браке с Вероникой Бакалу(Кошулян).
    РСШ-2 (сейчас лицей им.Некрасова)
    Молдова, Страшены1967—1977
    Городское Технисеское Учильище №1 им. Федько
    Молдова, Кишинёв1977—1978
    ОДЕССКАЯ ГОСУДАРСТВЕННАЯ АКАДЕМИЯ ХОЛОДА (ОТИХП)
    Украина, Одесса1978—1983

    Apreciază

  8. Escalador Says:

    Друзья Вероники Бакалу: Victor Bacalu, Татьяна Таскарь, Елена Коршак, Галина Парцевская, Светлана Шевкун (Мазур), Жанна Дикерман, Игорь Некрасов, Людмила Павлова (Маринуца), Яков Лернер, Жанна Романович/Сливко, Марина Король (Кон), НОННА ВАРШАВСКАЯ, Klavdiya Mikhaylova

    Друзья супруга Вероники Бакалу: Борис Лемперт, LUDMILA Bucur(tihon), Владимир Гаврилица, Сергей Сызоненко, Андрей П, Евгений Гросу, Карен Мкртычян, Людмила Гладких, Михаил Гладких, Светлана Наумова, Светлана Бессонова(Попеску), Василий Гречанлы, Татьяна Донос (Науменкова), Игорь Заболотный, Валерий Наталья Заболотные(Гладких), Вадим Липский, Андрей Гладких, Сергей Гладких, Александр Легкий, Наталья Сызоненко, Александр Болбочан, Александр Шапа, Саша Каменев, Александр Филоненко

    Apreciază

  9. Escalador Says:

    Pulbermax, daca nu ai stiut, mult mai multi basarabeni (vorbitori de romana) au acounturi pe OK.ru decat pe Facebook. Deci nu doar vorbitorii de limba rusa folosesc OK.ru dar, sa zicem asa, cunoscatorii de limba rusa, mai ales cei care cunosc rusa mai bine decat engleza. Aproape toti cunoscutii mei care au acount pe Facebook, au si pe OK.ru. Si nu neaparat toti cei de pe OK.ru comunica in rusa, la fel cum si nu toti cei din Facebook comunica doar in engleza. Insa numele pe OK.ru toti isi scriu in limba materna sau in functie de limba pe care o folosesc cel mai frecvent in comunicare cu prietenii.

    Apreciază

  10. Escalador Says:

    Si nu vad nici o logica in „era Uniunea Sovietica, si nu venise nici macar timpul “perestroicii”… Daca te referi la invatamantul superior, sunt de acord cu tine, in anii 70-80ci chiar si la Chisinau nu mai puteai primi studii in limba romana (cu exceptia unor specialitati pedagogice), insa scoala primara putea fi alasa una „moldoveneasca” (romana) si dupa cate am observat, in scolile „moldovenesti”, ma refer la cele din orase, se facea mult mai multa carte decat in cele rusesti.

    Apreciază

    • calin Says:

      Glumesti. Mai documenteaza-te. In anii 1970 Universitatea de Stat, Insitutul Pedagogic, dar si celelalte mari universitati ofereau diplome in romana (moldoveneasca cu caractere chirilice). Pentru doctorat trebuiai sa o scrii in rusa.

      Apreciază

      • Escalador Says:

        Nu esti atent, am scris doar „cu exceptia unor specialitati pedagogice”, pot sa mai adaug cateva grupe legate de arta si agricultura. Universitatea tehnica (pe atunci „Institutul politehnic”), de asemenea toate colegiile tehnice si tehnologice, Universitatea de medicina nu aveau grupe cu predare in romana. Primele grupe cu predare in limba romana la aceste institutii au aparut in 1988 (au fost grupe romane si mai inainte, dar au disparut an anii 70′). Universitatea de stat avea grupe in romana doar la specialitati pedagogice. Stiintele economice puteau fi studiate doar in limba rusa.

        Apreciază

  11. Escalador Says:

    CINE ESTE VERONICA BACALU? Din analiza profilului de pe ste-le de socializare

    Analizand profilul Veronicai Bacalu de pe sit-le Facebook (http://www.facebook.com/veronica.bacalu ) si OK (http://www.odnoklassniki.ru/profile/135879461404 ), am putut afla ca candidatul la functia de presedinte a Republicii Moldova a fos nascuta cu numele de familie de fata Cosulean la 28 februarie 1961. Nu se cunoaste unde s-a nascut Veronica Bacal dar se cunoaste ca atat viitorul candidat la presedentia Moldovei cat si sotul ei au invatat de la cea mai frageda varsta doar in scoli cu predarare in limba rusa.
    Veronica Bacal si-a facut studiile intre anii 1978-1978 la scoala rusa nr. 2 „Puskin” din Chisinau iar sotul Victor Bacal a invatat intre anii 1967-1977 la scoala rusa nr. 2 „Nekrasov” din orasul Straseni. Despre gradinitele de copii nu au scris nimic in profil, dar daca de la varstele de 7 ani ambii au mers la scoli rusesti, atunci cel mai curand putem concluziona ca si gradinitele pe care le-au frecventat erau la fel cu predare in limba rusa. Pot doar sa remarc ca atat in Chisinau cat si la Straseni moldovenii in acei ani nu duceau lipsa de scoli cu predare in limba „moldoveneasca” (romana), pentru ca sa fie nevoiti sa invete doar in scoli rusesti.
    Institutiile de invatamant superior pe care le-au absolvit ambii soti se afla in afara Republicii Moldova. Decizia de a da preferinta prelungirii studiilor in afara Moldovei, unde oricum practic limba romana era exclusa din invatamantul superior, nu este atat de neobisnuita pentru acei ani si nici macar pentru timpul prezent, cand o buna parte de tineri prefera sa- prelungeasca studiile in universitati prestigioase din occident sau orient.
    Faptul ca toata pregatirea pe care au primit-o sotii Bacalu din copilarie doar in limba rusa, probabil i-a marcat pe ambii in alegerea ulterioara si a prietenilor. Chiar daca majoritatea internautilor basarabeni, inclusiv vorbitorii de limba romana, au acounturi pe OK.ru, mai multi chiar decat pe Facebook, in special cei care poseda limba rusa la un nivel mai bun decat engleza, pentru a se descurca mai bine in meniurile site-lor de socializare, intre prietenii Veronicai Bacalu si ale Sotului ei nu gasim aproape deloc vorbitori de limba romana. De regula asestea pot fi recunoscuti dupa limba in care isi scriu numele si prenumele. Pe OK.ru, indiferent de limba meniului site-lui de socializare, de regula toti isi scriu numele si prenumele in limba materna sau in functie de limba pe care o folosesc cel mai frecvent in comunicare cu prietenii, indiferent de limba meniului site-lui. Pe langa faptul ca am ramas profund dezamagit ca in lista de prieteni a Veronicai Bacalu nu am gasit nici o persoana cunoscuta, caz rar intalnit printre cunoscutii din Republicii Moldova, nu am gasit nici o personalitate marcanta, pe care ar fi firesc sa aiba in lista de prieteni un candidat la inaltul post de presedinte al Republicii Moldova, insa gasim doar nume necunoscute publicului larg, scrise aproape exclusiv cu caractere chirilice:

    „Victor Bacalu, Татьяна Таскарь, Елена Коршак, Галина Парцевская, Светлана Шевкун (Мазур), Жанна Дикерман, Игорь Некрасов, Людмила Павлова (Маринуца), Яков Лернер, Жанна Романович/Сливко, Марина Король (Кон), НОННА ВАРШАВСКАЯ, Klavdiya Mikhaylova, Борис Лемперт, LUDMILA Bucur(tihon), Владимир Гаврилица, Сергей Сызоненко, Андрей П, Евгений Гросу, Карен Мкртычян, Людмила Гладких, Михаил Гладких, Светлана Наумова, Светлана Бессонова(Попеску), Василий Гречанлы, Татьяна Донос (Науменкова), Игорь Заболотный, Валерий Наталья Заболотные(Гладких), Вадим Липский, Андрей Гладких, Сергей Гладких, Александр Легкий, Наталья Сызоненко, Александр Болбочан, Александр Шапа, Саша Каменев, Александр Филоненко”

    Veronica Bacalu si sotul ei Victor Bacalu nu au in lista prieteni care sa-si fi scris numele cu caractere latine, fara sa mai spun ceva despre originea numelor lor. Putem usor concluziona ca aceasta familie are prieteni exclusiv doar in medii rusofile, in care vorbitorii de limba romana nu au loc, sau poate si-au gasit loc doar pe alte site-ri de socializare?
    Din pacate nu am putut afla cine sunt prietenii Veronicai Bacal de pe Facebook, deoarece nu fac parte din lista prietenilor d-ei. Poate acolo, daca tot si-a deschis cont pe acel site de socializare, se regasesc, toate personalitatile marcante din tara noastra, pe care este firesc sa le aiba in lista de prieteni candidatul la inalta functie de presedinte a Republicii Moldova?

    Apreciază

  12. pulbermax Says:

    Iaca vezi? Poti cind vrei… Urmeaza sa-ti faci blog (daca nu-l ai) si sa postezi asta acolo 🙂 In orice caz merci pentru straduinta.

    Apreciază

  13. Dumitru Gudumac Says:

    eu diko izvineaiusi, dar am să bag 5 copeici în discuția voastră: Eu chair nu văd nicio problemă în faptul că V. Bacalu a învățat în școală rusă. Faptul că a învățat în școli și universități rusești nu o face om mai rău, decât niște … (pardon, m-am gândit la o injurie), care comentează pe bloguri,

    Cine va spune că toți acei care au învățat în școli românești sunt deștepți? Acela, voi spune eu, că este prost! 🙂

    Apreciază

  14. galiuk77 Says:

    diko izvinyaiusi mi-a placut, corect scris din tati vederile, probabil ti-ai facut studiile la o scoala ruseasca de scrii asa de frumos in romana:)
    pentru destepti,pentru care nu conteaza unde si-au facut studiile viitorii candidati la presedentie, si chiar ciudat ca nu-i intereseaza, deoarece in tarile civilizate pe alegatori ii intereseaza pana si ce fel de sex prefera candidatul la o asfel de functie inalta, ideea ca te formezi ca personalitate anume la varsta scolii generale, e adevarata, nu ca ar fi proasta sau desteapta))))dar in ce directie bat simpatiile dumneaei mie mi-i clar)))

    Apreciază

  15. dadatroll Says:

    Bine da cine este Vlad Parvu?

    Apreciază

  16. pulbermax Says:

    Din start cer iertare:

    – In cot ma doare pozitia iubita a viitorului presedinte, fie el cine-ar fi. Mai ales dupa trei ani de huier-buier.

    – De scoala pe care a avut-o spuneti-i lui Obama, ca el din oul bunelului are radacina de rob. El cu siguranta ii cultivat in Africa Centrala, dupa care o traversat oceanu cu catusele la miini. A scapat numai pentru ca catusele erau la miini, da viitorul presedinte era in ou.., da deacolo mai usor iesi, chiar si cu catuse la miini.

    – Ca sa fie iubit-dorit de toti politicienii din RM, viitorul presedinte trebuie sa fie in genere analfabet, si nascut undeva in Trinidad de Tobago, sau undeva in satul bunelului lui Obama. Asa ca daca va avea macar putina scoala, e si mai bine de noi. Macar ceva.

    – Faptul ca lucreaza de zece ani in SUA, si nu undeva in Kamcheatka, mie imi spune ceva. Nushtiu ce le spune asta romanofililor inraiti. Dar in spate ma doare si de asta.

    – Hz cine-i vlad parvu, google-ul da 1,91 mln rezultate, si pe facebook is doh*ya.

    Apreciază

  17. Ion Says:

    Iata ca avem si un astfel de: Apel către toţi oamenii de bună credinţă din Republica Moldova. Ore cati vor semna?!
    http://www.hotnews.md/articles/view.hot?id=14945

    Apreciază

  18. Escalador Says:

    ideea ca te formezi ca personalitate anume la varsta scolii generale, e adevarata, nu ca ar fi proasta sau desteapta))))dar in ce directie bat simpatiile dumneaei mie mi-i clar… Bine spus!

    Apreciază

  19. Dumitru Gudumac Says:

    În comentariu pentru toată lumea care are furnicături de la școlile rusești: B.P. Hasdeu (tot pentru aceiași: Bogdan Petriceicu Hasdeu) a învățat în universitate rusească!!!!!!!!!!! UJAS!!!! OBOJĂ!!!!

    Mă duc să mă azvîrl de pe pod!

    Apreciază

  20. Dumitru Gudumac Says:

    și Mateevici !!!!!!!!!!!!!!!1111

    Apreciază

  21. Ion Says:

    Escalador; nu exagera! Din cuvintele scise dnei Ursu, se poate intlege clar ca dna Bacalu nu a uitat de oamenii acestui pamant! Pe FB dna Bacau ar multi frienzi economisti vorbitori de romana, precum Preasca, Ionita, Prohnitchi, Sturza, Lupu s.a.

    Apreciază

    • Escalador Says:

      Ion, daca ai citit atent, ce am scris, char si la Chisinau in anii 70-80 tote grupele cu predare in limba romana din aproape toate institutiile de invatamant superior (cu exceptia unor specialitati pedagogice) au fost inchise. Deci, decat sa fii nevoit sa inveti la Chisinau tot in rusa (intr-o atmosfera puternic ideologizata) mai bine era sa inveti la Moscova. In general sunt char de parere ca studiile universitare cel mai bine este sa le faci in afara tarii, de preferinta in universitati prestigioase din occident. Altceva este sa alegi scoala primara ruseasca, atunci cand ai ai la dispozitie scoli cu predare in limba materna. Iar la ce varsta se formeaza personalitatea, care te marcheaza pe viata in alegerea prietenilor, a scris foarte frumos galiuk77.

      Apreciază

      • beco Says:

        Pe timpul kynd eu am mers la shkoala(cu un an mai tyrziu de respectiva)1969, yn Chisinau existau 2 shcoli cu predare in romana, N-1(liceul G.Asachi) si shkoala internat de la poshta veche, si GATA. Nu mai erau alte shkoli cu predare numai yn romana, poate mai exista vo una doua mixte , yn care copii din clasele moldoveneshti erau terorizatzi.

        Apreciază

  22. pulbermax Says:

    Dima Gudumac, cu care am stat doua saptamini alaturi, o fi fiind spion rus. OBOJA. El cred ca are misiune speciala anti-pro-Putin sa ne intarite inainte de alegerile din 4 martie.

    Dute de-aici cu minciunile tale. Bagdan Petricika nu-i rus!

    Apreciază

  23. Ion Says:

    Escaldaor, in Univeristati rusesti au invatat si f. multi din cei care au facut Unirea in 191: C. Stere, I. Inculet, I. Pelivan, Halipa s.a. Asa ca nu insinua cu directia! Dupa 10 ani lucrati in SUA la FMI, dna Bacalu crezi cumva ca e promoscovita?! Talibanii liberali insa ce vor?

    Apreciază

    • Escalador Says:

      In universitati rusesti au invatat toti cei care au avut nenorocul sa invete in ultimele decenii ale existentei URSS, dar daca mai invatau si in scoli rusesti, atuni acum eram in situatia gagaujilor…

      Apreciază

  24. Ion Says:

    Scuze, ma refeream la Marea Unire din 1918!

    Apreciază

  25. dadatroll Says:

    Si la noi la bloc era o strada cu numele de Bogdan Petriceicu Hasdeu da nu stiu cine statea pe ea.

    Apreciază

  26. Dumitru Gudumac Says:

    Aaaaaa, Max, m-ai rascusit!

    Eu îs angajat la AFT (Agenția Federală de Trolling). Misiunea pe ziua de azi e îndeplinită.

    Am câștigat de o porție de clătite cu icre și un juma de litru de votcă și un tablou cu o pădure de mesteacăn.

    Mîine am să cîștig și o balalaikă și, poate, un ursuleț brun în cămașă de mătase roșie. 😀

    Apreciază

  27. dadatroll Says:

    Din cauza cai an bisect?

    Apreciază

  28. Escalador Says:

    Noi informatii la:
    http://www.hotnews.md/articles/view.hot?id=14944
    si au inceput propaganda la PRIME (interesant cum unii sateni o tin minte de balaie, altii de negruta):
    http://www.prime.md/ro/news/veronica-bacalu-vazuta-de-consatenii-sai-inteligenta-modesta-dar-exigenta-2010794/
    Nici nu-mi vine sa cred ca astfel se obtine informatia, in ajunul alegerilor, despre un potential presedinte al tarii…

    Apreciază

  29. Cine este Veronica Bacalu? (judecînd după profilul de facebook) « VOXPUBLIKA| Platforma de comentarii, bloguri si analize a Publika.md Says:

    […] Click pentru a citi mai departe… […]

    Apreciază

  30. popa Says:

    Prietena pe facebook cu Rosca!
    Si asta spune totul!

    Apreciază

  31. Ilie Says:

    Nu Va agatati de scolile rusesti – caci scoala superioara din Rusia a fost una din cele mai bune, inclusiv astazi isi pastreaza statutul! Vreau sa Va mai spun ca la Moscova puteai fi roman si in perioada sovietica, iar in Biblioteca limbilor straine era liber Opera politica a lui Eminescu, pentru care in RSSM puteai fi trimis la duba! In Moscova exista si libraria de carte romaneasca la Druzhba si acolo intilneai foarte multi moldoveni si romani!!! Mai mult de jumatate din actorii de astazi a teatrelor Eminescu, Ionescu au terminat scoli din Rusia. Dar citi regizori, compozitori, artisti plastici, istorici, medici militari, etc. si-au facut studiile acolo??? Foarte multi sunt astazi romani perfecti, indiferent de faptul ca locuiesc in Rusia, RM, Romania, Europa ori SUA! Cred ca supapreciati rolul scolii moscovite: vedeti in Prim plan cu Mihai Fusu, Ala Mensicov sau Anatol Durbala la publika.md… O sa intelegeti multe!

    Apreciază

  32. inprofundzime Says:

    Daca de mica, zic de mica, scoala primara, repet priiimaaaraa si in general cea medie a facut-o in rusa, inseamna ca de mica „s-a coborat din caruta natiunii”.
    Dar totusi, in conditiile de fata trebuie sa se stea de vorba cu ea (ii am in vedere pe cei de la PL).

    P.S. Cineva foloseste o ortografie, „koltzuroasa” oribila gen: kynd=cand, shkoala=scoala. Scrie dle romaneste cu „y” din a si totul va fi mai elegant.

    Apreciază

  33. bogdanpunct Says:

    soo. care-i faza?

    Apreciază

  34. Escalador Says:

    Este suficient sa urmarim putin interviul cu parintii Veronicai Bacalu http://www.prime.md/ro/news/video-veronica-bacalu-minteoasa-si-ascultatoare-vezi-aici-ce-spun-parintii-ei-2010975/
    ca sa intelegem ca, cum a spus si Ion Sturza „e româncă de-a noastră, din Basarabia”! Faptul ca mentine relatiile (prin intermediul OK.ru) cu fostii sai colegi de la scoala Puskin si de la Universitatea din Moscova este doar un atu pentru un viitor presedinte al R. Moldova. Cuvintele tatalui Veronicai Bacalu sunt cat se poate de sugestive si reprezinta cu adevarat optiunea intregului electorat proeuropean din r. Moldova: „Daca au sa se sfadeasca asa intre dansii, au sa zboare si au sa vina oponentii lor la putere!”. Aschia nu zboara departe de trunchi, fiica unor astfel de parinti nu poate fi un inamic pentru noi!

    Apreciază

  35. Ultima oră: Veronica Bacalu vine în Moldova pe 11 martie « VOXPUBLIKA| Platforma de comentarii, bloguri si analize a Publika.md Says:

    […] toate acestea, există temei de a spune că Veronica Bacalu va sosi în Moldova anume pe 11 martie și anume cu un avion de elită. Spun asta deoarece […]

    Apreciază

  36. Ultima oră: Veronica Bacalu vine în Moldova pe 11 martie « Pulbermax's Blog Says:

    […] toate acestea, există temei de a spune că Veronica Bacalu va sosi în Moldova anume pe 11 martie și anume cu un avion de elită. Spun asta deoarece […]

    Apreciază

  37. Viktoria Says:

    Hai, măi…..shi parcă e bătaie de joc DOMNILOR! Da, se întîmplă ce se întîmplă la noi în ţară……… ei şi????????? Şi din cauza asta trebuie să scriem nişte postări din facebook???? Cu altceva nu vă puteţi ocupa? Jurnaliştilor!

    Apreciază

Lasă un comentariu