Pe post de cobai în laboratorul de staruri (slide-show)

Fără internet, calculator sau telefon mobil. Fără vreo fereastră pentru a vedea lumina zilei. Vorbitul în șoaptă și cititul – interzise. Fiecare colet de-acasă verificat prealabil, iar fiecare mișcare – monitorizată de camere video, 24/24. Regim strict. Hrană la timp. Pentru comportament adecvat – dreptul la un apel telefonic, săptămînal. Unica ustensilă tehnologizată permisă – iPod-ul. În el – o singură piesă.

Ar părea un fragment rupt dintr-un film cu băieții răi ajunși în închisoarea din Guantamano Bay. Asta dacă n-ar trăda pereții viu colorați și confortul de pretutindeni. E vorba de casa celor de la Fabrica de Staruri 3, pe care am vizitat-o ieri împreună cu mai mulți bloggeri și jurnaliști din România și Republica Moldova.

Casa e foarte mare. Habar n-am cam cît ar face în metri pătrați, dar ar fi cam vreo trei apartamente cu cîte trei odăi fiecare. Dar să le iau pe rînd. Totul începe cu un antreu micuț cu cîteva fotolii și tot acolo pe un perete stă și logo-ul Fabricii. Bucătăria stă chiar în centrul evenimentelor (și a apartamentului tot). Chiar dacă vor primi mîncarea de-a gata, fabricanții își vor petrece mult timp acolo. Asta deoarece anume acolo stă unicul televizor din casă. Două odăi mari: a fetelor, cu pereți în flori și a băieților – mai sobră, dar oricum colorată. În fiecare din odăi, două paturi stau pe o platformă (un pic mai ridicate ca celelalte șase), iar asta – spun producătorii – va duce la concurența de a le ocupa. Deci, va tensiona situația în casă, iar show-ul va fi și mai atractiv. O odaie pentru make-up, duș cu patru secții (apropo – camere video sînt și acolo), jacuzzi și o saună (electrică). De altă parte, pentru a fabrica adevărate staruri, este o sală pentru fitness și dans, un living pentru ore de dicție, canto și engleză, o sală cu pian și un studio pentru înregistrări.

Întreg apartamentul este dotat cu o mulțime de oglinzi după care, peste tot, vor fi ascunse camere de luat vederi, dar și oameni. În total, participanții vor fi supravegheați de 48 de camere cu infra-roșu care pot filma, inclusiv evenimentele nocturne (patru dintre camere vor transmite 24/24). Potrivit producătorului Radu Balan, director pe casă, echipa tehnică este compusă din 101 poziții, dar propriu-zis oameni vor fi mai puțini. Asta în condițiile în care show-urile similare din Rusia și Franța au echipe compuse din 600 și chiar 800 de persoane.

Show-ul are să înceapă sîmbăta asta. La început cu 16 participanți, pe urmă – mai puțini. În general, ceea ce ține de repartizarea de gen și cetățenie, este o proporție strictă: opt băieți și opt fete, opt moldoveni și opt români. Mai bine-zis: patru fete și patru băieți din România și patru fete și patru băieți din Republica Moldova. Deja cine-i român din Basarabia și cine-i moldovean din România vor decide ei între ei, iar cine va rămîne mai mult și cine mai puțin – juriul.

Cel mai tare se va alege cu un premiu de 50 de mii de euro, precum și un contract muzical cu o casă de discuri. Dar asta va fi după 14 săptămîni. Pînă atunci însă, puteți urmări concertele din fiecare sîmbătă la Prime TV și TVR 1, începînd cu 21.25. Totodată, Prime TV și 2Plus din Moldova, împreună cu TVR 1 și TVR 2 din România vor avea emisiuni cu cele petrecute în casă.

Online, tot ceea ce se întîmplă în Fabrica de Staruri va putea fi urmărit pe www.fabricadestaruri.ro, www.fabrica.md, pe pagina de facebook și cea de YouTube.

Această prezentare necesită JavaScript.

Etichete: , , , , , , , , , ,

3 răspunsuri to “Pe post de cobai în laboratorul de staruri (slide-show)”

 1. Comunitatea de bloggeri din Chisinau: Maxim Pulber | Sabina Cornovac Online Says:

  […] am timp liber, iar acum sint in concediu”. Spune ca i-a placut mult si a scris despre asta aici. Vor mai urma articole cu bloggeri din Chisinau pe care abia astept sa ii prezint. Cred ca este un […]

  Apreciază

 2. Dialog moldo-român despre bloggingul din Republica Moldova « Pulbermax's Blog Says:

  […] Maxim Pulber este unul dintre bloggerii invitati de George Hari Popescu, care i-a fost lector la o scoala de vara. “El mi-a zis ca vine la Chisinau si ca are sa participe la un eveniment unde vor fi bloggeri din RM, si daca vreau sa vin. Am zis de ce nu. Am mai zis ca raspund provocarilor, mai ales cand am timp liber, iar acum sunt in concediu”. Spune ca i-a placut mult si a scris despre asta aici. […]

  Apreciază

 3. Aizawa Humina Says:

  Quality ϲontent іs tthe important to intereѕt thе visitors tߋ pay а visit thᥱ website, that’s
  ѡhat thi websiite is providing.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: