Act de escrocherie la „Zorile” (video)

Sînt de felul meu un soi de patriot. Nu că m-aş întreba ce fac eu pentru ţară în detrimentul a ce face ţara pentru mine, dar oricum, prin faptul că mai sînt în ţara asta şi încerc să fac ceva acasă, mă consider un fel de patriot.

Astăzi am mers să iau masa, aşa cum mai fac cîteodată, la cantina de pe teritoriul fabricii de încălţăminte „Zorile”. În primul rînd muncesc pe aproape, în al doilea – e destul de ieftin acolo, în al treilea sînt patriot nu, deci port încălţăminte de la Zorile. Susţin producătorul autohton, ce mai.

După masă, dacă tot mai aveam ceva timp, am zis să intru şi în magazinul fabricii. Nu la ăla mare (CC Zorile) de vizavi cu staţia de troleibuze, ci la cel mai mic (Zorile Stock) unde încălţămintea e ceva mai ieftină, dat fiind că nu sînt toate mărimile.

 Am decis să văd ce mai este, fără a avea un scop anumit de a cumpăra. Şi aşa cum se întîmplă, mi-au căzut ca la ţanc o pereche de papuci. De-un cafeniu deschis, destul de stilaţi şi cel mai important – uşori de nu-i simţi pe picior. În general port mărimea 40, şi chiar dacă perechea găsită era de mărimea 39, mi-au venit perfect.

Aici intervine un detaliu. Acum doi ani, în aprilie 2010, am participat la un concurs organizat de Zorile, unde trebuia să expediezi poze cu încălcăţăminte. Deşi nu am fost printre cîştigători, am primit totuşi un bon de reducere de 20% pentru producţia fabricii. O lună mai tîrziu, mi-am luat încălţăminte, dar ţinînd cont că era ca şi cum la „reducere”, nu m-am putut folosi de el. În septembrie 2011, mi-am mai luat o pereche, dar iarăşi era la „reducere”, şi iarăşi nu m-am putut folosi de bonul cîştigat în concurs.

Zic totuşi să întreb de vînzătoare, poate îmi iau încălţămintea ce-mi vine de minune cu o mică scădere de preţ. Mai ales avînd în vedere că încălţămintea era la preţ de 699 de lei, iar o reducere de 20 la sută constituie în acest caz 139,8 lei. Deci puteam conta la un 559,2 lei pentru acea pereche de papuci. Vînzătoarea a luat încălţămintea în mînă, a privit-o şi văzînd că sub preţul actual mai este un preţ vechi, a zis că nu, deoarece „ei şi aşa sînt cu reducere”.

Doar o curiozitate de moldovean m-a dus la gîndul de a descleia preţul pentru a putea vedea cu cît se vindeau înainte acei papuci, şi „cam cît aş cîştiga cumpărîndu-i acum”. Şi ce credeţi că am văzut?! 499 de lei! Nici mai mult nici mai puţin decît fără un leu, 500. Exact 200 de lei mai ieftin decît preţul de reducere.

Păi, domnii mei de la Fabrica de Încălţăminte „Zorile”, de ce sînteţi porci? Sau o să spuneţi că faceţi economie pe etichete, utilizînd unele vechi cu nominale noi? Nu cred că vă face faţă, mai ales participînd la campania „din inimă”.

Ce ziceţi, pot spera la un 20% reducere din preţul vechi de 499 de lei?! 

8 răspunsuri to “Act de escrocherie la „Zorile” (video)”

  1. Act de escrocherie la “Zorile” (video) « VOXPUBLIKA| Platforma de comentarii, bloguri si analize a Publika.md Says:

    […] Sursa articol, aici […]

    Apreciază

  2. Crash test: Geaba vii, geaba te duci! Geaba rupi niște papuci! « Pulbermax's Blog Says:

    […] acest mesaj, fiind încălțat în pantofi de la „Zorile”; 4. Pentru că am mai scris pe blog o postare despre încălțămintea „Zorile”, unde am acuzat compania de escrocherie, iar ca urmare a […]

    Apreciază

  3. procurve Says:

    Wow, this piece of writing is pleasant, my sister is analyzing such things,
    therefore I am going to inform her.

    Apreciază

  4. кредити по телефона Says:

    Бързи заеми и всички видове бързи
    кредити
    Сайт за бързи заеми и потребителски кредити в България
    Пари назаем до 24 часа с бърз кредит
    В този уеб сайт ще намерите
    списък на фирми предлагащи бърз заем, в които получавате парите до 24 часа, предложения за бърз потребителски кредит над 399 лв, както и актуални промоции , списък с офисите на
    компаниите по градове, микрокредити за малкия бизнес, удобен филтър за бързо намиране
    на най-добрата оферта, калкулатор, услуги с изцяло онлайн процес за кандидатстване и взимане
    на парите, полезна информация.

    Apreciază

  5. video Chat Says:

    The television show American Idol became
    a mega-popular ratings hit for the Fox television network.
    And the clever thing about an effective Cold Read statement is that
    they apply to virtually any woman. The best way to
    save money on nightclub dresses is to experiment with skirts and tops for different looks.

    Apreciază

  6. try this keylogger Says:

    Thank you for the auspicious writeup. It actually used
    to be a enjoyment account it. Glance complex to more brought agreeable from you!

    However, how can we communicate?

    Apreciază

  7. Christian Louboutin Sale Says:

    Hi friends, fastidious post and pleasant arguments commented here, I am genuinely enjoying by these.

    Apreciază

  8. like Says:

    It’s wonderful that you are getting thoughts from this paragraph as well as from our dialogue made at this time.

    Apreciază

Lasă un comentariu