Din găoacea mea de blogger, vă pup!

Ieri am scris din nou pe blog. Din nou după o lungă perioadă de timp în care (am mai spus) am terminat teza de masterat, am apărat-o, m-am făcut cu studii în Analiză Politică și m-am mai odihnit stăruind asupra unei cărți pe care demult vroiam s-o citesc, dar tot n-aveam timp.

N-avea nici ieri să fi scris dacă „jurnalista cu studii în drept” n-avea să se laude pe facebook cu o poză proaspăt bătută în șubreda tencuială a primăriei, „stomatologul din Bălți” n-avea să reacționeze, iar „roșcata de la Schinoasa” n-avea să-l susțină într-o cauză atît de nobilă cum e Chișinăul istoric.

Dar dat fiind faptul că toate acestea s-au produs în spațiul public, m-am gîndit să vin și eu cu un mic ajutor pe care pot să-l ofer direct din fața calculatorului, așezat în scaunul cu căptușeală moale și comodă, fără să fiu nevoit să-mi ridic fundul de-acolo. M-am gîndit (atenție, moment crucial) și-am sărit cu vorba. Am zis că-i post, că Nata Albot e un fariseu sadea, că mă doare(-n cot) și pe mine de Chișinăul istoric, am învinuit și primarul că vede panourile publicitare de hăt de la porțile orașului, dar nu le vede pe cele din fața primăriei, și multe și de toate (Vedeți și singuri dacă încă n-ați văzut). Am zis și recunosc asta.

N-avea să revin la subiect. Deloc chiar. Doar că Nata m-a ofensat. Cum să nu te simți ofensat cînd colega mea de breaslă a venit azi cu-n articolaș în care i-a menționat pe toți (roșcata cu muci și băiatul fără măsele de minte), dar pe mine nu m-a văzut. Pe mine, care-am băgat-o și-n titlu. Pe mine, care am menționat că am copilărit (chiar dacă la timpuri diferite) în același sat, eu fiind băștinaș, iar Nata la bunei. Pe mine, cu care sîntem colegi de breaslă chiar dacă am făcut facultăți diferite.

Și pentru că Nata nu m-a băgat în seamă, am decis să scriu asta pentru că Nata oricum crede că numai ea, zîmbăreața și carismatica, muncește în țara asta. Restul latră ca cîinii turbați la dînsa din neavînd ce face. Mai ales că noi cei din fața calculatoarelor chiar vrem ca Nata să urce pe clădirea primăriei și să-și rupă cămașa în văzul tuturor.

Acum niște statistici:

Primul care a scris despre asta a fost Dragoș Galbur. S-a încadrat în 154 de cuvinte și 1122 de caractere (fără spații).

Al doilea articol a fost cel al Vladei Ciobanu. Vlada tot nu s-ancordat. A scris în 303 cuvinte, cu un total de 1430 de caractere fără spații.

Iar al treilea articol a fost al meu (am menționat că am preluat leapșa pornită de cei doi). Eu am fost mai bun, i-am acordat Natei o atenție de tocmai 542 de cuvinte în 2512 caractere (fără spații și astea).

Iată că Nata ne-a răspuns. Ne-a răspuns printr-un manifest pe care altfel decît cu intonație nu-l poți citi. Nata așa demult ne-a acuzat că noi n-avem ce face încît a scris toate astea în 1167 de cuvinte și 5381 de caractere (la fel, fără spații).

Toate celea ce a scris Nata în manifestul de 1167 de cuvinte și 5381 de caractere, Nicu Calcea le-a inclus în 172 vucinte și 808 caractere (fără spații și ele).

Acum dragii mei, cine și cît timp are? Întrebarea mea va rămîne retorică de bună-seamă pentru că eu am plăcerea de a rămîne neobservat în găoacea mea bloggerească.

PS: Pentru toți cei care cred că am avut timpul și răbdarea să stau să număr cine și cîte cuvinte a scris, stați pe pace. Asta a intrat în misiunea Word-ului.

PPS: GĂOÁCE găóci f. 1) Coajă tare a oului. 2) Fiecare dintre jumătățile unei coji de nucă (sau de alt fruct). ◊ A se închide în ~ea sa a se izola de tumultul vieții. 3) Căpăcel al unei ghinzi. [G.-D. găocii] /Orig. nec.

Vă pup!

Etichete: , , , , , , , , , , , , , ,

Un răspuns to “Din găoacea mea de blogger, vă pup!”

  1. Teatrul Național de „pîine și show” « VOXPUBLIKA| Platforma de comentarii, bloguri si analize a Publika.md Says:

    […] Cine nu știe sau nu înțelege despre ce vorbesc mai sus, dați cu ochii aici și aici. […]

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: