Sfîrșitul lumii se amînă…

… pentru cei care-și bat capul cu „ce va fi poimîine?”

evolutionhumans„The day after tomorrow”, în spațiul nostru cunoscut mai mult ca „Послезавтра”, așa se numește filmul din 2004 care a pus pe jar o lume întreagă prin „realitatea” sa. Atunci am privit filmul și ne-am îngrozit,  doar că nu ne gîndeam că acel „Poimîine” va fi chiar „poimîine”, adică pe 21 decembrie 2012.

Iată că vine și poimîine, iar deja astăzi, ieri, alaltăieri, o groază de oameni au văzut și semnele „sfîrșitului lumii”. La moldoveni sfîrșitul lumii vine cu orice. Ninge continuu cîteva zile – sfîrșitul lumii, plouă – sfîrșitul lumii, nu plouă – tot sfîrșitul lumii. Sfîrșitul lumii la chișinăuieni poate veni și odată cu greva șoferilor de maxi-taxi. Cu orice.

Țin minte, deși aveam vreo 12 ani, la răscrucea anilor dintre 1999 și 2000, atunci cînd după ce a bătut ceasul 12.00, iar părinții au băut șampania, mă uitam suspicios prin fereastră în așteptarea „sfîrșitului lumii”, ori așa ne spusese Nostradamus despre „sfîrșitul lumii”. Am adormit, după care a venit Moș Crăciun cu un „tetris”, iar sfîrșitul lumii s-a amînat pentru o nouă dată.

Iată că „poimîine” e data în care calendarul are programat un alt „sfărșit al lumii”. Personal aș fi tentat să cred într-un sfîrșit de lume la 20.12 (adică mîine). Asta ținînd cont că sîntem în 2012, iar cifrele ar fi simetrice: 20.12.2012. Iar dacă tot mayașii l-au prezis pentru 21.12 (pentru că anume pe 21 este solstițiul de iarnă), atunci tind să cred că lumea se va sfîrși la 21.12.2112. Cum zicea cineva „не доживу конечно, но зато прикольно” (traducere „nu voi trăi pînă atunci, dar e fain”).

Ceea ce-a fost creat în timp, nu poate să dispară dintr-o dată, indiferent sîntem de religie ortodoxă sau de confesiune evoluționistă. Dumnezeu a făcut pămîntul în șase zile (asta pentru că a șaptea s-a odihnit), iar Darwin a „creat„ omul în milenii. La urma urmei, pămîntul e de formă sferică și n-are nici început, nici sfîrșit.

Și totuși nimic nu e veșnic. Și omul o să dispară-ntr-o zi. Doar că nu brusc, ci-n timp. Prin degradare. Și poate că deja sîntem pe panta ce duce în jos.

Așa cum spune și bancul:

„Atunci cînd a murit, Albert Einstein î-l roagă pe Dumnezeu să-i spună secretul „creării lumii”. Dumnezeu a șovăit, dar Einstein l-a convins pentru că a lucrat toată viața ca să afle asta, iar acum a murit și n-avea să-l spună nimănui. „Măcar să mă odihnesc în pace”, a spus fizicianul.

„Ei bine!” s-a decis Dumnezeu, a luat o bucată de cretă și a scris pe tablă o formulă lungă de tot. „Dar Doamne, văd o greșeală evidentă în formula pe care mi-ai scris-o”, a spus Einstein, după ce a analizat ceva timp formula. „Am văzut-o și eu, dar cam tîrziu”, i-a răspuns Dumnezeu”.

human evolution

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: