Site-ul PSRM blocat de hackeri. Socialiștii lansează „demisia.md”

Site-ul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, www.psrm.md, a fost blocat de hackerii AnonGhost în această dimineață. Deocamdată încă nu se cunoaște motivul blocării site-ului, dar și revendicările (dacă sînt) ale hackerilor. Cert este că „psrm.md” a ajuns în atenția unei „grupări” internaționale cunoscute pentru mai multe astfel de spargeri. În același timp, www.socialistii.md se deschide și în continuare. 

PSRMPe 21 ianuarie curent, membrii AnonGhost au blocat site-ul oficial al municipalității din Lanuza din Filipine, www.lanuza.gov.ph, dar și un număr de 115 alte site-uri din întreaga lume, potrivit softpedia.com. Încă o lună mai devreme, în decembrie 2012, AnonGhost a deteriorat un număr de 327 de site-uri ale unor companii din Turcia, Columbia, Țările de Jos, Regatul Unit, Israel, Portugalia și Statele Unite ale Americii. Cum a ajuns site-ul PSRM din „.md” în lista acestei organizații, rămîne o enigmă.

Deja mîine, 26 februaie 2013, socialiștii urmează să lanseze o altă pagină, www.demisia.md. Aceasta nu are nimic cu spargerea de azi dimineață, fiind parte a campaniei pentru demiterea primarului capitalei, Dorin Chirtoacă. Tot mîine, urma a fi convocat și grupul de inițiativă pentru organizarea referendumului de demitere a edilului de Chișinău. Atît lansarea site-ului, cît și convocarea grupului de inițiativă ar putea fi amînate însă, în legătură cu moartea subită a tatălui liderului Socialist, Nicolae Dodon.

Cînd anume se va întîmpla, vom vedea. De data asta însă, nu va fi ca și în cazul lansării Soluției. La ultimul off-line cu bloggerii, organizat marți, 19 februarie, Igor Dodon a relatat cum în toiul campaniei cu soluții, cineva (asta pentru că nu vreau să spun cine) i-a propus să cumpere www.solutia.md cu 15 mii de dolari. A refuzat, dar persoane apropiate (atît de Igor Dodon, cît și de ofertant) au continuat să facă lobby pentru asta, în interes familiar, evident.

Mai tîrziu, soluția.md a apărut ca replică campaniei lui Dodon, cu „realizările timp de patru ani a primarului general al caitalei, Dorin Chirtoacă”. Trebuie să recunoaștem, replica albastră a Soluției, dar și lansarea site-ului soluția.md, a fost cea mai bună posibilitate de rispostă din partea staff-ului de campanie al liberalilor. Termenul de înregistrare a site-ului expiră la 28 martie curent, iar dacă nu va fi plătit, domenul poate fi preluat de socialiști.

În cazul cu „demisia”, socialiștii s-au asigurat din timp, înregistrînd numele de domen la 18 februarie curent, chiar de ziua de naștere a socialistului și cu o zi înainte de a ne relata nouă despre acest fapt. Acesta a fost plătit pentru un an.

PS: transmit pe această cale, condoleanțe personal lui Igor Dodon, dar și familei îndurerate. Eu mi-am pierdut tatăl la nici măcar 20 de ani împliniți, știu cum e. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace!

Etichete: , , , , , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: