Despre adevărata faţă (şi nume) a lui Igor Gamreţki, şef al Direcţiei transport public şi căi de comunicaţie

Cam greu, scrîşnind din dinţi şi doar la solicitarea jurnaliştilor, după două săptămîni de la numirea în funcţie, la finele şedinţei operative a Primăriei de astăzi, Primarul General al capitalei, Dorin Chirtoacă, şi-a prezentat fostul coleg de clasă Igor Gamreţki (anume Gamreţki cu „k”, nu Gamreţchi), în noua sa calitate de şef interimar al Direcţiei transport public şi căi de comunicaţie.

Dorin Chirtoacă a precizat că a avut mai mulţi colegi de clasă, unii dintre care l-au atacat în campania electorală (n.a. Marcel Darie, candidatul Partidului Legii şi Dreptăţii la funcţia de primar general al municipiului Chişinău), şi că nu aceasta este criteriul pentru care anume el a fost înaintat. Încă un lucru specificat de edil, este că Gamreţki e membru PL din 2007.

I-au scăpat cîteva detalii importante…Stoicev (mail.ru)

Primarul general al capitalei a uitat să menţioneze că a fost coleg de clasă cu Igor Stoicev şi nu cu Igor Gamreţki, care este aceiaşi persoană. Potrivit unor zvonuri, Stoicev şi-a modificat numele în Gamreţki (probabil după soţie) în 2010, după ce a fost deportat din Italia. Cînd anume a fost deportat şi care a fost motivul nu cunosc, dar zvonurile indică asupra unor scheme frauduloase.

În general, ceea ce ţine de numele lui Gamreţki, apare o confuzie totală.

Stoicev PLDacă la 22 iulie 2010, cu doar o săptămînă înaintea alegerilor parlamentare anticipate din 29 iulie, responsabilul de filiala Cantemir a Partidului Liberal, Igor Stoicev, inspecta locul unde urma a fi construit un stadion de mini-fotbal din satul Cania (vezi aici), atunci (deja) la 23 februarie 2010 (adică cu cinci luni înainte), în calitatea sa de director al Centrului Naţional de Perfecţionare a Cadrelor din Industria Turismului, Igor Gamreţki devine membru al Comisiei pentru coordonarea unor activităţi ce ţin de procesul migraţional (vezi hotărîrea de Guvern).

Deşi ilegal, se pare că liberalii utilizau conştient şi intenţionat numele „Stoicev”, în loc de „Gamreţki”. Asta pentru a nu da în vileag acţiunile acestuia care nu erau tocmai prietenoase PL-ului şi primăriei. De exemplu, la 31 decembrie 2009, Gamreţki Igor şi Talmazan Andrei au depus cerere de chemare în judecată împotriva Consiliului municipal Chişinău, Cooperativa de construcţii a garajului 153 cu privire la recunoaşterea refuzului ca ilegal, obligarea emiterii actului administrativ şi recuperarea prejudiciului moral” (DOC).

În speţă este vorba despre refuzul Consiliului Municipal Chişinău de eliberare a certificatului privind stabilirea regimului urban pentru construcţia unui garaj din strada Milano, 43, ridicat de cei doi. Mai departe conform actului:

„Reclamanții consideră acest refuz neîntemeiat și solicită obligarea Consiliului mun. Chișinău să elibereze certificatul privind stabilirea regimului urban al garajului lit. O, în cadrul CCG 153 din str. Milano, 43 mun. Chișinău.

De asemenea reclamanții solicită încasarea pagubei morale de la pîrît a cîte 50000 lei pentru fiecare și încasarea cheltuielilor de judecată.

Prin hotărîrea Curţii de Apel Chişinău din 02 martie 2010 cererea depusă de Gamrețki Igor și Talmazan Andrei a fost admisă parțial(DOC).

După aproape doi ani, la 14 septembrie 2011, Colegiul Civil şi de contencios administrativ al Curţii Supreme de Justiţie a luat decizia irevocabilă prin care a fost respins recursul Consiliul municipal Chişinău:

„Se menţine încheierea Curţii de Apel Chişinău din 29 martie 2011, în pricina civilă la cererea de chemare în judecată a lui Gamreţki Igor şi Talmazan Andrei împotriva Consiliului municipal Chişinău, Cooperativa de construcţii a garajului 153, Inspectoratului ecologic de stat cu privire la recunoaşterea refuzului ca ilegal, obligarea emiterii actului administrativ şi recuperarea prejudiciului moral.

Care a fost acel prejudiciu moral recuperat reclamanţilor din bugetul municipal, decizia Colegiului Civil nu indică expres.

Cert este faptul că în anul 2010 Igor Stoicev era deja oficial Gamreţki, nume pentru care a depus cererea de redobîndire a cetăţeniei române (Actul a fost obţinut prin ordinul 150/P din 25 martie 2011, numărul 168 pe listă) şi tot în 2010, a făcut masteratul la Universitatea Tehnică din Moldova, asta chiar dacă, născut la născut la 28 martie 1979, avea deja 31 de ani.

Se vede că studiile mergeau bine, pentru că, în primul număr din 2011 a revistei ştiinţifice „FIZICĂ ŞI TEHNICĂ: Procese, modele, experimente” (vezi paginile 43 şi 47), a Universităţii de Stat „Alecu Russo” din Bălţi, Gamreţki devine coautor a două articole despre „Premizele teoretice de utlizare a caprolactamei privind obţinerea acoperirilor electrolitice de fier cu proprietăţile de autolubrifiere” (pagina 43) şi „Polarizarea catodului din oţel 45 la depunerea acoperirilor de fier în prezenţa caprolactamei” (pagina 47). Ambele articole au fost scrise de (aceiaşi) şase autori (cîte trei de la UTM şi USB), Gamreţki fiind unicul masterand printre ei, reprezentînd UTM-ul alături de doctorul conferenţiar Radu Rodion şi doctorul habilitat Petru Stoicev.

Deşi un pic deranjat, solicitat telefonic, şeful catedrei „Maşini şi Sisteme de Producţie” UTM, profesorul Petru Stoicev, mi-a confirmat personal că Igor Stoicev (Gamreţki) este fiul său, dar că nu a făcut masteratul în catedra pe care o conduce. Nu am dovezi concludente, dar se pare că Igor Stoicev (Gamreţki) este şi văr al fostului specialist al Direcției locativ-comunale a Primăriei, Dumitru Stoicev, demis în noiembrie 2012 pentru eliberarea frauduloasă a unor acte.

Deşi în comunicatul emis în ziua anunţării demiterii lui Adrian Boldurescu se menţiona că Igor Gamreţki ar fi activat anterior în cabinetul primarului Dorin Chirtoacă în calitate de consilier, acest lucru nu corespunde realităţii deoarece Chirtoacă are în cabinetul său patru consilieri: Liliana Filip, Vladimir Popa, Vadim Cojocaru şi Natalia Lipca, iar numele lui Gamreţki nu este printre acestea şi nici nu a fost niciodată indicat pe această pagină.

Nu putem şti însă care au fost recomandările neoficiale pe care Dorin Chirtoacă le primea de la Igor Gamreţki deja din august 2008 sau poate şi mai înainte (sursa poze):

Chirtoaca-chef-bairam-birou-primaria-Chisinau-009Chirtoaca-chef-bairam-birou-primaria-Chisinau-013Chirtoaca-chef-bairam-birou-primaria-Chisinau-019Chirtoaca-chef-bairam-birou-primaria-Chisinau-005Chirtoaca-chef-bairam-birou-primaria-Chisinau-011

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

4 răspunsuri to “Despre adevărata faţă (şi nume) a lui Igor Gamreţki, şef al Direcţiei transport public şi căi de comunicaţie”

  1. Despre adevărata faţă (şi nume) a lui Igor Gamreţki, şef al Direcţiei transport public şi căi de comunicaţie | BLOGPOST.timpul.md Says:

    […] Imagine:pulbermax.wordpress.com   […]

    Apreciază

  2. Vikentii Says:

    Ce fel de lepadaturi sint acum la conducere , Doamne Fereste ! !!! !

    Apreciază

  3. Chirtoacă şi-a numit un fost coleg de clasă la şefia Direcţiei Transport. Mai mult, acesta ar avea identitate dublă Says:

    […] aceasta scrie pe pagina sa bloggerul Maxim Pulber. Potrivit acestuia, informaţiile despre identitatea lui Gamreţki sunt […]

    Apreciază

  4. “Transparența” lui Igor Gamrețki și mafia de la restaurantul cu fițe MiPiace – Chișinăul terminat Says:

    […] sector, șeful Direcției Transport Public și Căi de Comunicație,  Igor Gamrețki (Stoicev), avînd un trecut dubios, continuă să dețină abuziv funcția de conducere, deși a fost demis în februarie 2016 de […]

    Apreciază

Lasă un comentariu