Trei faze ale omului şi politicianului Vlad Filat

7 august 2012: Premierul Vlad FILAT şi Sanda FILAT anunţă că au divorţat în baza unei decizii comune. Avînd în vedere că Vlad FILAT şi Sanda FILAT au doi copii minori, roagă corectitudine şi discreţie. De asemenea, Vlad FILAT şi Sanda FILAT anunţă că alte comentarii la această temă nu vor face.”

22 (23) noiembrie 2013: „Cînd o să mă însor eu, o să vă povestesc despre nunta mea. (…) Nu vă grăbiţi, eu degrabă mă însor, aşa că stai liniştită.”

15 decembrie 2013: Sunt momente în viață când trebuie să iei o decizie și să mergi înainte. Astazi vreau să împărtășesc cu voi o veste fericită: împreună cu Angela Gonța am decis să anunțăm publicul larg despre căsătoria noastră. Sunt fericit că în această decizie importantă am susținerea copiilor, familiei și a prietenilor. Înţeleg foarte bine interesul pe care îl va stârni acest eveniment, însă venim cu rugămintea de a ne fi respectată intimitatea acestui pas atât de important din viaţa noastră. Pentru o informare cât mai corectă despre acest moment important, atât pentru noi cât şi pentru cei dragi din jurul nostru, vom pune noi la dispoziţia presei, cât de rapid posibil, fotografii și informații legate de acest eveniment.”

*****

Cam aşa e şi în politică. Între solicitările de „corectitudine şi discreţie” şi „rugămintea de a ne fi respectată intimitatea acestui pas atât de important din viaţa noastră”, rămîn doar promisiunile de a ne povesti despre cît de frumoasă va fi viaţa în Moldova după nunta lui.

*****

Despre conflictul de interese apărut (cel puţin) începînd cu seara de 26 noiembrie 2013, cînd viitoarea mireasă citea de pe prompter: „Vlad Filat se însoară în curînd. Cel puţin asta a spus liderul PLDM, întrebat fiind cum s-a simţit la nunta şefului Vamei, Tudor Baliţchi. Filat a declarat că va comenta doar nunta lui, nu şi pe a altora, fără a spune însă cine este aleasa inimii lui (…)”, mă abţin să comentez. Pentru asta, într-o ţară normală ar trebui să existe un Consiliu de Presă, Uniune a Jurnaliştilor sau Centru pentru Jurnalism Independent.

Apropo, va primi în acest an Angela Gonţa mărul pentru „cel mai bun prezentator TV/radio”?!

Etichete: , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: