Chişinău fără hazard

Primăria Chişinău va înainta un demers Guvernului pentru elaborarea iniţiativei legislative privind modificarea legii cu privire la aparatele de joc. O decizie în acest sens a fost adoptată astăzi, în cadrul şedinţei extraordinare a Cosiliulului municipal Chişinău /CMC/.

Astfel, agenţii economici antrenaţi în businessul cu jocurile de noroc nu vor mai primi autorizaţii pentru construirea, amplasarea şi folosirea localurilor şi a automatelor de jocuri de noroc cu cîştiguri băneşti. În urma acestei iniţiative, localurile în care se practică jocuri de hazard ar putea fi concentrate în zone speciale, conform practicii altor ţări.

CMC a decis să interzică de astăzi autorizarea localurilor pentru amplasarea şi folosirea automatelor de jocuri în incintele blocurilor de locuinţe, ale unităţilor comerciale şi de prestări servicii sociale, în raza de 100 metri de la staţiile de aşteptare a transportului public, în pieţe şi hale. Totodată, în raza de un kilometru de la instituţiile de învăţămînt, de la cele medicale, de la administraţiile publice centrale şi locale, în parcuri şi zone de agrement va fi interzisă funcţionarea sălilor de joc şi a cazinourilor. Agenţii care au primit autorizaţii pînă acum vor continua activitatea conform autorizaţiei.

Şeful Direcţiei generale comerţ, alimentaţie publică şi prestări servicii, Vladimir Nirca, a declarat că, în scurt timp, primăria municipiului Chişinău va solicita Guvernului să elaboreze iniţiativa legislativă pentru modificarea legii cu privire la aparatele de joc. Ca mai apoi acest proiect de lege să fie examinat şi votat de Parlament. „Cum va decide Parlamentul, aşa va fi. Însă, prin lege, trebuie să fie stipulate expres pîrghiile de amplasare a acestor localuri şi aparate. În Rusia, de exemplu, toate cazinourile şi sălile de joc au fost scoase în afara Moscovei şi sînt concentrate în zone speciale. La fel este şi în Ucraina”, a menţionat Nirca.

Potrivit lui Vladimir Nirca, în prezent, în Chişinău funcţionează 12 cazinouri, 185 de săli de jocuri de noroc, precum şi 2744 aparate de joc, care varsă în bugetul municipal circa 8 milioane de lei anual.

Etichete: , , , , ,

3 răspunsuri to “Chişinău fără hazard”

  1. eduardbutnaru Says:

    Cca 8 milioane lei??? Afară!!! 8 milioane din cîte??? Că mi se pare că rămîne cam puțin nu???

    Apreciază

  2. pulbermax Says:

    pai sorry, da n-ai inteles? 8 milioane „se varsa” in bugetul municipal, de fapt „se scurge/strecoara” in buget… Ca doar n-o sa se mentioneze in acte o cifra mai mre, cred, ca cifra bugetului anual al municipiului Chisinau…

    Apreciază

  3. eduardbutnaru Says:

    Ăștia fură de rup… vor să facă bani să se și împartă, dacă nu în zone speciale… undeva în C********ii noi… ma scuzați de expresie…
    🙄

    Apreciază

Lasă un comentariu