Profund.., profund indignat; Chirtoacă și Balan – rahat

Profund.., profund indignat de prestaţia lui Dan Balan pe scena din Piaţa Marii Adunări Naţionale de Hramul Oraşului, şi de zece ori mai mult dezgustat de răcnetul hitlerist al Primarului Capitalei de pe aceiaşi scenă.

Pentru prima dată…

Pentru prima dată în ultima perioadă m-am simţit confortabil în postură de necunoscător al limbii engleze, deşi mai mereu mă căznesc că nu găsesc timp şi surse să o învăţ. N-o cunosc, şi Slavă Domnului. M-a ferit Dumnezeu să nu înţeleg cuvintele încîlcite în gura faimosului vedet. Nu m-a ferit însă Domnul, în calitate de cunoscător al limbii române, pentru că Balan era beat criţă şi abia de mai rostea cîte-un cuvînt. Abia de mai putea spune mama, în timp ce se ţinea de fetele îmbrăcate sumar, ca să nu cadă.

Nu am fost în Piaţă, dar mi-era teamă ca nu cumva să ameţească, să cadă peste publicul adunat, să vomiteze… Dan Balan nu putea fredona nici măcar în rînd cu play back-ul său. Uniunea Producătorilor de Fonograme şi Videograme, ex-O-Zone-ului să-i retragă licenţa, nu site-ului TorentsMD. Site-ul este unul moldovenesc, dar ăsta trece de hotarele ţării. Astfel dauna e una mult mai mare.

Mi s-a făcut milă de cei care s-au adunat şi sufereau temperatura de 5 grade Celsius, doar pentru a-i asculta ictusurile. Şi mult mai multă milă m-a cuprins atunci cînd pe scenă a evoluat încă Primarul General al Capitalei. Chiar să nu fi citit nimeni din cei adunaţi programul electoral al PL pentru scrutinul din 28 noiembrie curent, bou trebuie să fii să nu distingi elementul electoral din acel răcnet al schimbării.

Liberalul Chirtoacă a strigat în PMAN, aşa cum numai Hitler striga în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Şi el era călduţ, de altfel avea să-şi dea seama că publicul se adunase la cea de-a 574-a aniversare a Chişinăului, şi nu la a II-a investire-a lui Ghimpu în postura de speaker.

Se vede că din punct de vedere electoral Chirtoacă s-a pregătit bine pentru concertul de astăzi. Dan Balan a fost ales special pentru a evolua anume el şi anume de hram, ca ultima sărbătoare de talie în Chişinău înainte de 28 noiembrie. Şi-a pregătit şi discursul. Doar Bahus a fost cel care a încurcat realizării visului.

„Familia lui Dan Balan a avut de suferit mult pînă în anul 1989, pe timpul guvernării comuniste„, a menţionat Chirtoacă, făcînd referire la bunelul acestuia, Boris Vasiliev, care a suferit Gulagul. O frază plină de semnificaţii şi subtilităţi, ţinînd cont că Boris Vasiliev este membru PL şi a avut şi o prestaţie la ultimul congres al liberalilor. 

„Voi aţi fost cei care aţi început schimbarea acum 5 ani, aţi făcut-o în Chişinău – acum 3 ani, şi aţi făcut-o şi în Moldova la 7 aprilie. Voi o puteţi face… (n.a pînă la capăt) şi în continuare” a răcnit în într-un nou stil, autoritar, Chirtoacă.

Nu aleg aşa o schimbare, pentru că-i văd deja capătul. Organele de forţă, de rînd cu Procuratura să se autosesizeze şi să-i facă un test de alcoolemie drogatului, iar acesta, cînd îşi va reveni, şi înainte de a pleca la New York, să-şi ceară iertare de la toţi locuitorii municipiului Chişinău şi de la oaspeţii acestuia, pentru prestaţia de rahat.

Profund.., profund indignat.

Etichete: , , , , ,

6 răspunsuri to “Profund.., profund indignat; Chirtoacă și Balan – rahat”

  1. alaandrei Says:

    Bine ca nu am invitat nici un prieten din afara tarii la ziua orasului, mi sau ofelit urechile de asa ……..,si chiar mia fost rusine de ……..,stie cineva cum se numeste stilul de imbracaminte a celor de pe scena?Stilul prostituatelor si betijilor si uite ca asta ne va prezenta tara in urmatoarele zile.In afara de focuri de art. nimic bun.

    Apreciază

  2. filippo Says:

    ei bubocelor acesta a fost hram nu? nu a fost concert,asai moldovanu daca nui place apa da cu nasu

    Apreciază

  3. Oamenii zilei: Dan Bălan, Dorin Chirtoacă și Lucia Culev. « blogul lui eugen Says:

    […] Profund.., profund indignat; Chirtoacă și Balan – rahat […]

    Apreciază

  4. Alexandru Vornicescu Says:

    RAHAT tu eshti si blogul tau! FASCISTULE!!!!

    Apreciază

  5. dadatroll Says:

    Nu stiu ce sa zic. Basescu na facut el mare lucru da nici cu Geoana nar fi fost mai bine.

    Apreciază

  6. kushter Says:

    Evoluţia lui Bălan se numeşte manelism, asta oricât de calitativ şi treaz ar interpreta-o. Cât priveşte Chirtoacă, nu mă implic 😛

    Apreciază

Lasă un comentariu