Rog să includeți termenul „blea” în DEX!

Multstimată Academie Română,

Din numele întregului popor moldav, vorbitor al limbii române, rog să includeți în Dicționarul explicativ al limbii române termenul „Blea”, cu următoarea definiție: 

Blea ~di (mold): cuvînt licențios spus la nervi de unii demnitari de rang înalt (deputați, funcționari cu imunitate, judecători, avocați) în adresa poporului simplu, faptelor, lucrurilor, din cauza propriei impotențe de a rezolva ceva. Regionalism – bleaha-muha. Din sl. bleadi – femeie de moravuri ușoare, curvă, prostituată, cocotă.

Cu respect, Maxim Pulber.

Vorba vine că Președintele Parlamentului Marian Lupu a scăpat un „bleadi” în ședința în plen. „Ei și?! Sîntem oameni, nu?” – spune cel de pe umărul meu stîng, îmbrăcat în roșu și înarmat cu furca. „Da, dar nu toți sîntem oameni de așa rang. Oamenii mari au responsabilități mari” – îi reproșează cel de pe umărul drept, alb ca laptele și cu o cunună luminoasă de-asupra capului.

Cererea comunistului, nu fără de păcat, Petkov de a-l scoate pe Lupu din Legislativ are tot temeiul, dar din cauza mărturisirii sincere că el n-a auzit (probabil că dormea), dar lumea vorbește pe Net – nu a fost luată în serios. 

Una peste alta, această scăpare de rang înalt îmi amintește de un banc:

– Domnule, rog să ieșiți de pe teritoriul bazinului…

– De ce?

– Pentru că ați făcut pipi în el.

– Dar toți fac…

– Da, dar numai Dumneavoastră de pe trambulină.

PS: s-a întîmplat ceva cu decanul Facultății de Drept a USM, Gheorghe Avornic, care a scăpat în adresa jurnaliștilor un „ia draci blea”?

Etichete: , , , , , , , , ,

2 răspunsuri to “Rog să includeți termenul „blea” în DEX!”

  1. Rodica Says:

    TARE!!!!!!!!!!!!

    Apreciază

  2. 7 argumente că Lupu n-a înjurat în Parlament « Pulbermax's Blog Says:

    […] Pulbermax's Blog sunt doar un Cine?, venit de Unde? « Rog să includeți termenul „blea” în DEX! […]

    Apreciază

Lasă un comentariu