O nouă înjurătură: Du”Timpul”(ă)!!!

timpullogoCiteam, mai ieri-alaltăieri, un ziar ce se crede a fi unul din cele mai independente ziare din Rep of Moldova. Adică, citeam? Răsfoiam paginile în căutarea a ceva bun de analiză, pentru facultate. Că, cine ca cine, doar numai nu lectorii înţeleg că studenţilor li-e greaţă de toată prostituţia presei autohtone. Greaţă, care tot datorită lor o avem, pentru că însăşi ei ne-au învăţat să-o depistăm.

Şi ca să nu fiu acuzat de însăşi colegii mei pentru o viziune politică aparte, mi-am luat (pentru analiză) atît „Comunistul”, în preţ de 1 leu, cît şi „Timpul” – la preţ de 4… Şi dacă tot spuneam de „unul ce se crede a fi cel mai independent”, vă daţi seama că răsfoiam „Timpul” (Nr.24 (999), 13 februarie 2008 (cred să fie o greşeală de tipar))… că doar n-o să fie organul de presă a Partidului Comuniştilor din Rep of Moldova cel mai independent ziar din Moldova, care chiar în prima pagină se întreabă retoric cu bold „DE CE MOLDOVA IARĂŞI VA ALEGE PCRM?” (Nr.5 (612) 13 februarie 2009) Ce-i drept, cît ţine de ziarele de partid, cel puţin ele nu fac partizanat, precum o fac altele…

După ce dau de „Au mai rămas 54 de zile – Numărtoarea inversă a regimului comunist-pepecedist” în prima pagină şi „STOP COMUNISM! VERDE PENTRU MOLDOVA! – Votează STEJARUL! – Votează Partidul Liberal Democrat din Moldova!” – fără a mai fi scris PP (Publicitate Politică), doar deasupra o inscripţie „ELECTORALA 2009”, în pagina doi. Deschid tocmai pagina 4, unde dau şi de un interviu (iată măi! ce diversitate de genuri) cu domnul Veaceslav Negruţă, economist, membru PLDM.

Îl citesc crud, pentru că mă irită, dar trebuie să-l citesc, pentru că tocmai interviuri politice căutam, deşi deja denumirea „Guvernarea comunistă a ruinat economia…” îmi spunea totul. Găsesc şi editorialul editorului Constantin TĂNASE cu denumirea „Vine marele iarmaroc naţional!”

tanase-colajDin primele rînduri autorul se întreabă: „Ce semnifică listele electorale ale partidelor?” Şi chiar în al doilea enunţ, răspunde: „În primul rând, potenţialul lor uman, iar în al doilea – o atitudine a partidelor faţă de noi, electoratul.”

După asta lămureşte: „La marele iarmaroc naţional, care se numeşte scrutin electoral, Vânzătorul (partidul) iese în faţa noastră şi zice: uite asta-i marfa noastră, esenţa partidului nostru, cei mai buni dintre cei mai buni, iar primii zece sunt conştiinţa, cinstea, onoarea şi demnitatea epocii noastre!

…Aşa procedează şi ţăranul la piaţă: ca să te ademenească să-i cumperi merele, în coş, de-asupra, le pune pe cele mai frumoase – şi le freacă apoi cu o cârpă, să strălucească… Listele electorale sunt şi ele un fel de coş cu mere de vânzare. Săptămâna aceasta, principalele partide au ieşit la piaţă, cu „coşurile” pline… Ca orice cumpărător care s-a ars de mai multe ori, le-am cercetat cu atenţie. Ce fel de „mere” au pus deasupra partidele, ca să ne atragă? Chestiunea e principială, căci persoanele care fac parte din cei „primii zece” vor deveni deputaţi, miniştri, vor avea acces la Bugetul nostru, la Fondul de rezervă… Cine sunt ei? Pun această întrebare pentru că eu, personal, când intru în cabina de vot, mă gândesc ce oameni, dar nu ce siglă votez. Cine sunt cei primii zece de pe liste sau primii cinci?”

Şi aici se ia de numărat pe cei primii 5-10 din coaliţia de guvernămînt roş-ornaj. Paradoxal, dar domnul Tănase vede: La comunişti, din primii cinci fac parte V. Voronin, M. Lupu, Z. Greceanâi şi Mark Tkaciuk… Iar la pepecedişti, din primii cinci fac parte… Iu. Roşca, V. Cubreacov şi Ş. Secăreanu – toţi trei oameni cu inimile şi mâinile curate (…) Ei vor tăia capetele tuturor dinozaurilor corupţiei din opoziţie cu securile burciuozaurilor din dotare!

Sîntem foarte departe de matematică, dar se primeşte ca-n vorba ceea „Cei patru apostoli au fost trei, Luca şi Matei…” Şi dacă tot spune de capetele tuturor dinozaurilor corupţiei, atunci de ce nu spune de AMN, sau face aluzie la cartea „PPCD contra corupţiei, Dinozaurii regimului sovietic, tartorii corupţiei Moldoveneşti, a lui Roşca – fără nici o intenţie denigratoare?

Altă întrebare mă mai chinuie. De ce editorialistul Constantin Tănase se opreşte doar la două din principalele partide care au ieşit la piaţă cu „coşurile” pline..? Fiindă el însăşi spune: „Ca orice cumpărător care s-a ars de mai multe ori, le-am cercetat cu atenţie. Ce fel de „mere” au pus deasupra partidele, ca să ne atragă?”

Nu cred, ba chiar sînt convins că cercetînd două din zece partide nu-ţi poţi crea o imagine obiectivă asupra lucrurilor. Şi îmi aduc aminte de articolul unui prieten care scria că cercetînd doar două păduri în care vieţuiesc iepuri, nu poţi spune că pădurile respective sînt cele mai iepuroase păduri din Rep of Moldova… fiindcă nu cunoşti concentraţia iepurilor în alte păduri…

Altă întrebare ar fi: De ce nu face o scurtă analiză asupra oamenilor PLDM? Să-i mustre sau din contra să-i laude. Fiindcă iubitul său fecior a atins treapta a doua ierarhială acolo. Iar dacă privim primele cinci locuri, atunci pe locul 7 se află însăşi Călin Vieru, un politician de trei parale, cu nume-brand, intrat în politică de la 0 (zero) la 7. Un medic afacerist, pînă la urmă.

Cine e Călin Vieru în politică, fără răposatul Grigore?

Un nimeni, dar ştiind că la funerariile răposatului au participat zeci de mii de cetăţeni, de ce să nu treacă această masă de partea PLDM’ului? De asta şi a fost luat pe sus în partid, meritoriu.

screenshot025Cei de la „Jurnal TV”, şi în special – de la „Scrisori din casa de nebuni” să fi fost şi ei obiectivi de tot, şi să-i criticat absolut pe toţi şi nu doar coaliţia de guvernămînt, aveau să spună, probabil că „moartea poetului, a fost organizată prin subsolurile din strada Bucureşti, în special, de troika Filat-Tănase-Nagacevschi, pentru a mări electoratul cu vot PLDM. De altfel, la ce bun a fost luat Călin Nebunul Vieru’l în partid, pentru ochi frumoşi şi cravata verde pătată cu suc de ceapă? Şi oare cu asemenea tempouri, dacă scrutinul electoral îl i-au FILATELIŞTII, nu va suferi oare şi „Timpul” soarta „Moldovei Suveane”? Dar JURNALUL nostru nu se va transforma într-o „Euroşcă TV”?”

Al vostru gogoşel, lambda şi omega, Gargantiua şi Pantagruel, finus şi concinus, ProFILATctor şi FILATelist – ION BURAGA. 

Etichete: , , , , ,

3 răspunsuri to “O nouă înjurătură: Du”Timpul”(ă)!!!”

  1. Adrian Says:

    Ei las-o mai moale..ca e prea tare…de cand te-ai facut arhanghel mihail-maxil, care injunghie cu penita balaurul democrato-vandut a Timpului…catati va rog neavoastre si prin cosul cu patlagele roshii…ma rog o fi in Timpi si propaganda da cel putin ei o fac profesionist…pe cand Suveranii iti provoaca greata in adevaratul sens a cuvantului…Foto-ul cu tanase e de-a dreptul jenant…miroase de la tine a schkoala Contziista Max…lasa-l in pace pe batran sa-si faca in pace meseria si concetreaza-ti fortele spre cei mai tari cu ingerul, si mai rosii cu cravatele…Toti is porci da unii sunt mai porci ca altii…hai sa ne ocupam de astia mai intai…
    p.s. da articolul e bun:)
    p.p.s. matinca tanase o intrat pe blogul tau si teo plagiat nitzel cu piata si merele:)

    Apreciază

  2. Max Says:

    Adriane, eu nu zic ca „cineva e cineva, dar cineva – nu e cineva”, sint buni ei toti, si toti au un scop anumit – puterea. Poza, am gasito pe google, dar am vazut-o pe timpuri si in „Flux” – e bun si Rosca. Nu posedez arta fotoshop-ului si nu pot sa las si o legenda la poza, dar sper sa nu fiu nici judecat, nici dat in judecata…
    Cit tine de „cosuri cu mere”, toate sint pline cu mere viermanoase. Nici PCRM, nici PPCD, AMN, PL, UCM sau oricare altul nu e un urs de plus, alb si pufos.
    Pur si simplu se primeste ca vad paiul din ochiul vecinului, dar nu vad parul din ochiul propriu. Sau daca nu vrei sa ti-l vada altii, nu-l cauta nici in ochiul vecinului…

    Apreciază

  3. Adrian Says:

    da, de jermanoase is jermanoase ele toate…tre sa ne facem noi merele noastre si eviednt si viermii proprii:)

    Apreciază

Lasă un comentariu